Уряд обіцяє відродити дорожнє господарство та зробити дороги

15 Травня 2016, 10:30
1748

Уряд працює над створенням Дорожнього фонду, проведенням децентралізації управління доріг та забезпеченням їх ремонту, що дозволить відродити дорожнє господарство України, -- повідомляє ukrinform.ua

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час участі у заходах з нагоди святкування Дня Європи у Вінниці у суботу.

"Кабінет Міністрів працює над тим, щоби створити окремий Дорожній фонд у складі Державного бюджету України, куди будуть акумулюватися ресурси", - заявив Гройсман, зазначивши, що відповідне рішення може бути прийняте спільно з Парламентом у вересні.

Крім того, Уряд передасть державні дороги місцевого значення на місця під управління обласних державних адміністрацій. "Ми проведемо децентралізацію управління доріг України. Ми все з Києва передамо, державні дороги місцевого значення на місця, на обладміністрації, які будуть управляти цим процесом. Далі ми туди передамо кошти і ресурси. Ви побачите, що за 2-3 роки ситуація із дорожнім господарством буде зовсім інша і якісно краща", - зазначив він.

Прем'єр-міністр зауважив, що сьогодні у місцевих бюджетах є ресурси для співфінансування ремонту доріг завдяки збільшенню надходжень у результаті розпочатої фінансової децентралізації. Консолідація ресурсів дасть можливість проводити більший обсяг робіт.

Гройсман зазначив, що відновлення дорожнього господарства країни – один з пріоритетів діяльності уряду. За його словами, кілька тижнів тому уряд розблокував фінансування усіх автодорожніх робіт.

"Зараз ми розпочинаємо відроджувати дорожнє господарство України. За один день, тиждень, рік зробити це буде дуже важко. Але хочу підкреслити, що за кілька років ми зможемо привести до нормального стану українські дороги", - заявив він.

Читайте також: Дороги немає. Є ями

Разом із тим, в Україні потрібно розпочинати масштабне будівництво доріг, наголосив очільник уряду.

"Масштабне будівництво доріг дасть нам можливість покращити стан доріг, зробити його якісним. Нам потрібно буде побудувати транспортні коридори, тому що  наш потенціал транзитний. І навколо нього буде створено багато різних інфраструктур і робочих місць", - заявив Гройсман.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024