Хочете індивідуальний номерний знак?

18 Травня 2016, 10:00
4082

22 квітня 2016 року набув чинності наказ МВС України від 11 березня 2016 року № 174 «Про затвердження Порядку замовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників», який спрощує процедуру замовлення індивідуальних номерних знаків, повідомляє прес-служба Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області.

Сьогодні громадяни можуть звертатися як до Головного сервісного центру (ГСЦ) МВС України, так і до будь-якого територіального сервісного центру (ТСЦ) МВС, щоб замовити індивідуальні номерні знаки.

Для цього необхідно мати наступний пакет документів:

1) заяву про встановлення можливості оформлення індивідуального номерного знака;

2) заяву про забезпечення виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків;

3) свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або його копію;

4) довіреність, оформлену в установленому законодавством порядку (за потреби);

5) паспортний документ - документ, виданий уповноваженими державними органами України чи іншої держави або статутними ООН, що підтверджує громадянство, посвідчує особу пред’явника, дає право на в’їзд або виїзд з держави і визнаний Україною;

6) засвідчену в установленому порядку копію документа, що підтверджує державну реєстрацію символіки або логотипа юридичної особи (у разі нанесення логотипа або символіки на індивідуальний номерний знак);

7) копію посвідчення члена громадського об’єднання, юридичної особи, логотип яких буде нанесено на індивідуальний номерний знак (за потреби).

У разі оформлення замовлення у ТСЦ МВС вищезазначені документи, макет індивідуального номерного знака у двох примірниках та документ, що підтверджує оплату вартості комплекту номерних знаків і отриманих послуг, направляються до ГСЦ МВС.

Упродовж 10 робочих днів з дати реєстрації в ГСЦ МВС матеріалів замовлення посадова особа ГСЦ МВС передає виробникові один примірник затвердженого макета індивідуального номерного знака, який виготовляється у строк до 1 місяця.

Наступним кроком повинна стати реєстрація індивідуальних номерних знаків за допомогою подання довідки до ТСЦ МВС, на що замовнику відведено 10 діб. При цьому свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу підлягає заміні з внесенням у графу «Особливі відмітки» відповідної інформації про індивідуальні номерні знаки.

Важливо знати, що в разі зняття з обліку транспортного засобу, за яким було закріплено індивідуальний номерний знак, даний знак продовжує числитися за його власником.

Коментарі
18 Травня 2016, 18:56
І яка ціна такої розкоші?
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024