Камінь-каширці поїдуть до Києва молитися за Єдину помісну церкву в Україні

27 Липня 2018, 21:01
2538

Бажаючі із Камінь-Каширщини поїдуть до столиці, щоб взяти участь у заходах з нагоди 1030-річчя хрещення України-Руси.

У Києві відбудеться спільна молитва всіх християн України за духовну єдність та мир, – інформують у прес-службі Волинської ОДА. 

Так, 28 липня 2018 року волинська делегація у складі 1530 мирян та близько 300 священників вирушить до столиці, аби спільно помолитися за Єдину помісну церкву.

Зокрема, Митрополит Луцький та Волинський Михаїл звернувся до голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка з проханням сприяти доїзду представникам Волині до столиці.

Олександр Ілліч, своєю чергою, зібрав нараду за участю окремих керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та голів райдержадміністрацій, на якій обговорили питання забезпечення мирян трансфером до Києва. Таким чином, керівникам райдержадміністрацій дано доручення забезпечити перевезення та супровід. В кожному автобусі буде присутній медик та представник поліції.

До слова, урочисті заходи з нагоди 1030-річчя хрещення України-Руси в Києві триватимуть близько 4-5 годин.

 

 

Коментарі
28 Липня 2018, 01:14
Сьогодні хресна хода у Києві за участі відомих регіоналів часів Януковича молилася за торжество РПЦ, його філії УПЦ на берегах Дніпра, Дністра, Західного та Південного Бугу, а точніше - від Сяну до Дону. <br/>У Києво-Печечерській Лаврі, судячи з експонатів фотовиставки до 1030 річчя Хрещення Русі, численних фото церковних делегацій з сановними представниками УПЦ МП разом з Путіним, благословляли розквіт Російської імперії, благодать на її ідейно-пропагандистські загони у складі Московського патріархату в Україні.<br/>Завтра ж буде Хресна хода та спільна молитва за Україну, її Помісну Церкву, єдність православ'я, як це є у всіх самостійних та незалежних державах Європи та світу. Делегація Константинопольського Патріархату, яка прибула у Київ, однозначно і переконливо підтвердила позицію Вселенського Патріарха, що українські землі не є канонічною вотчиною Москви, що підтверджено ще Томосом 1924 року, дарованим Польській православній церкві. Відтак, рано чи пізно, але Україна матиме свою Єдину Українську Православну Церкву, а московська філія РПЦ змушена буде змінити свою назву та називатися відповідно своєї материнської Церкви. Звісно, що Томос для України є лишень початком великої, напруженої, мирної, християнської роботи з відновлення своєї Київської Митрополії, яка має історичну та канонічну тяглість від Володимира Великого.
28 Липня 2018, 01:53
Амінь.
30 Липня 2018, 17:49
Все більше переконуюсь,що УПЦ кп стала політичною партією в державі, а ,,хрестний хід&quot;-це лише показуха перед світом та Вселенським патріархом з прапорами.Чи ви вважаєте, що це кожен хто ніс вудочку з прапорцем-щирий патріот чи хрестиянин. Не смішіть, священник повинен служити Богу,а не пану президенту.
30 Липня 2018, 19:35
п.Лідо , патріот любить свою сім'ю, свою родину, своє село чи місто, свій район і свою область, свою державу, молиться за них до Бога на своїй рідній мові, і він знає, що Бог зійшов на землю в образі Боголюдини на ймення Ісус, якого розп'яли на Хресті, а тих що повірили в Нього римляни стали називати хрестиянами. Ісуса вважають священиком по чину Мелхиседека, тому священик є посередник між Богом і людьми. Але всі священики добре знають його слова: &quot;Віддайте Богові боже, кесарю - кесареве&quot;. Ревний християнин повинен бути і щирим патріотом інакше й не може бути. 28 липня показали не тільки Константинопольському Патріарху, але й усім православним патріархам та всьому світу, що українці мають право мати свою Помісну Церкву, тому під час хресної ходи в Києві, одні патріоти несли ікони, інші корогви, а ще інші &quot;прапорці на вудочці&quot;. А от коли буде надано Україні Томос на автокефалію, тоді з часом виникне і політична партія від церкви, як назвуть чи українська клерикальна партія київського патріархату, чи всеукраїнська клерикальна партія, то вже ви побачите, а може ще й очолите осередок у Камені. А щоб переконатись, що так буде, наберіть у Google слово &quot;клерикалізм&quot;
31 Липня 2018, 00:45
Ти краще згадай, кому служили наші каменські мпешні попи під час будь яких виборів?? <br/>У 2004 проці Юра Михайлов із матушкою розмножували і розповсюджували листівки за Януковича !<br/>А що було під час Революції Гідности ? <br/>А в парламенті 8 травня 2015 року чому ануфрій (березовський) та його поплічники в українському парламенті тупо сиділи під час вшанування загиблих на Донбасі українських Героїв ?<br/>Так звана УПЦ московського патріархату - це не просто політична партія , а філія кацапського ФСБ!
31 Липня 2018, 00:48
Краще під час хресного ходу нести державний прапор України ,аніж ікону царя ніколая чи сталіна ...
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024