Для учасників АТО в районі зарезервовано 241 га земель сільськогосподарського призначення

16 Травня 2016, 16:30
1370

Учасники сьогоднішньої апаратної наради, що відбулася під керівництвом голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука, заслухали питання про здійснення заходів щодо забезпечення ефективного використання земель сільськогосподарського призначення державної власності, – повідомляє kamadm.gov.ua.

За інформацією заступника начальника відділу Держгеокадастру в Камінь-Каширському районі Володимира Короля, повноваження стосовно розпорядження цими землями починаючи з 1 січня 2013 року, відійшли від райдержадміністрацій до територіальних органів Держгеокадастру в областях.

– Відповідно до чинного законодавства для отримання земельної ділянки у власність або користування із земель сільськогосподарського призначення державної власності для ведення особистого селянського господарства, садівництва достатньо подати до Головного управління Держгеокадастру в області лише заяву та графічні матеріали, на яких зазначене бажане місце розташування земельної ділянки, – розповів Володимир Петрович. – Станом на 1 травня 2016 року в районі нараховується 5900 га таких земель, з них 3346 га – земель запасу, 2554 га – резервного фонду. Для ефективного використання земель сільськогосподарського призначення державної власності були розроблені схеми землеустрою та техніко-економічні обґрунтування використання та охорони земель, які є основним проектним документом при оформленні правовстановлюючих.

Окрім того, Володимир Король повідомив, що наразі в районі зарезервовано 140 га земель в межах населених пунктів і 101 га – за їх межами, які передбачені для виділення цих ділянок учасникам АТО.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024