Два жителі Камінь-Каширщини заплатять за повторну крадіжку лісу штраф та збитки

01 Серпня 2018, 14:57
Два жителі Камінь-Каширщини заплатять за повторну крадіжку лісу штраф та збитки 4232
Два жителі Камінь-Каширщини заплатять за повторну крадіжку лісу штраф та збитки

У Камінь-Каширському районі притягують до відповідальності громадян за повторну незаконну рубку лісу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом крадіжки лісодеревини жителем одного з сіл району.

У червні цього року чоловік викрав з території Видертського лісництва ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» лісодеревину породи сосна, спричинивши підприємству збитків на  суму майже 3,5 тис. грн.

Суд визнав зловмисника, який у повному обсязі відшкодував завдані збитки, винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

Зауважимо, що громадянин у 2015 році вже був судимий за незаконну порубку лісу, однак належних висновків не зробив.

Задля спонукання громадян дотримуватись чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, Камінь-Каширський відділ Маневицької місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом в  інтересах держави в особі однієї з сільських рад району, аби стягнути з іншого громадянина майже 50 тис. грн. шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісу.

Попередньо чоловіка було притягнуто до адміністративної відповідальності працівниками лісової охорони ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» за ст. 65 КУпАП (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур). Тепер же йому доведеться ще і відшкодувати заподіяні своїми незаконними діями збитки.

Коментарі
02 Серпня 2018, 00:56
Якомусь дядькові за три-чотири куба лісу дадуть п"ять років але чому до цього часу справа про викрадення цілого комплексу, майна бувшого Міжколгоспного лісгоспу не доведена до суду то кишка тонка. Тепер про те що дядька зловили за запроторили до буцегарні за викрадення лісу на 40 тисяч гривень буде густи ще довго.
03 Серпня 2018, 00:54
Вовк отдихає напроти ПАЩУКА головного бухгалтера міжколхозного лісхозу
03 Серпня 2018, 01:57
Так Вовк завдяки усяким телепням ,що задарма віддали йому частку своєї власності, зараз і отдихає та гребе грошики )) А ви тут соплі жуєте..
03 Серпня 2018, 14:58
Не дурний цей Вульф.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024