Запропонувавши Новий суспільний договір, Тимошенко відроджує віру українців у власну державу

03 Серпня 2018, 16:31
Конституція 1743
Конституція

Так вважає політичний експерт, голова аналітичного центру «ІНПОЛІТ» Сергій Биков.

Сергій Биков
Сергій Биков

За його словами, Основний Закон 1996-го не можна назвати суспільним договором, бо його укладали без участі громадян. Це була змова еліт, що дозволила одним зберегти радянський тип управління та владу, а іншим – задарма приватизувати всю промисловість. Суспільним договором це точно не було, оскільки сам народ не брав участі у його розробці чи підписанні. Єдиним позитивом ухвалення Конституції стало утвердження незалежності та суверенності України. Однак всі президенти, користуючись змовою еліт та без участі народу, зламавши систему державного управління, підлаштовували цей документ під себе.

Єдине, що не змінилось, – це неучасть громадян в управлінні країною. Лише раз на п’ять років народ запрошують проголосувати за політиків, які втратили довіру. А що робити в період між виборами? Сидіти та мовчки чекати, коли дадуть можливість знову обрати тих самих? Зрештою, це призвело до двох революцій. Громадяни повстали, але плодами революції скористались олігархи та ділки від політики. Вони задля власного збагачення передали Україну під контроль іноземних олігархів, котрі нахабно споживають Україну.

Ситуація сьогодні ще гірша, аніж 2004-го чи 2013-го. Але чи витримає держава чергову революцію?

Сергій Биков переконаний, що ні. Необхідно йти іншим шляхом – створити Народну Конституцію. Новий Курс України, ініційований Юлією Тимошенко, – це шлях якісних змін державного управління, коли у центрі управління державою буде людина.

Вона зібрала вершки інтелектуальної еліти та запропонувала розробити концепцію нової Конституції, яку деталізувати буде сам народ і затвердить на всенародному референдумі. Тоді отримаємо справді суспільний договір, під котрий буде вимушена підлаштовуватись влада і який зруйнує кланово-олігархічну систему та на користь пересічного українця.

Політичний експерт констатує суттєвий прогрес у роботі над Народною Конституцією, зокрема у частині, де йдеться про державний устрій та функціонування влади. Україну бачать унітарною республікою з парламентською формою правління. Аби унеможливити кризи формування уряду, планується ввести пропорційну виборчу систему за відкритими регіональними списками у два тури. Це дозволить партії-переможниці самостійно формувати уряд, отримавши після виборів просту більшість у парламенті. Планується надати надзвичайні повноваження та захист опозиції. Вона також матиме всі контрольні функції, а також можливість одразу звертатись до суду, якщо виявлять факти корупції чи зловживання владою. Також опозиція самостійно формуватиме керівництво комітетів та створюватиме тимчасові слідчі комісії з проблемних питань. Якби хоча б десяту частину цих повноважень мала опозиція сьогодні, влада не змогла би знущатися над громадянами здирницькими тарифами, повальним зменшенням доходів, знищенням медицини та соціальної політики.

Сергій Биков стверджує, що новий суспільний договір поверне українцям віру в себе. А це навіть важливіше за доходи чи економічний стан. Україна тотально програє світову конкуренцію за людину, а Тимошенко повертає віру українцям. Саме тому вона має найкращий шанс перемогти на президентських виборах.

Коментарі
03 Серпня 2018, 20:36
Хлопець від імені Юлії Володимирівни каже неправду. Конституція 1996 року міжнародними експертами була визнана однією з найкращих у світі. В Україні не було і немає конституційної імперативної норми, яка б право приймати Конституцію застерігала виключно за референдумом. Стаття 75. Конституції України зазначає – «Єдиним органом законодавчої влади в Україні є парламент - Верховна Рада України». Ст.ст. 154 – 159 КУ визначено порядок внесення змін до Конституції. Ст. 72 Конституції визначає порядок проведення референдуму. Отже договір між народом та ?... Тимошенко доведеться укладати за дозволом Верховної Ради. А загалом, поганий танцюрист завжди нарікає на підлогу, а невправний політик на Конституцію. Маємо нормальну Конституцію, особливо 2-й її розділ, статті якого тупо не виконують мєнти, прокурори, судді, чиновники, бо за ними банда «патріотичних» політиків.
03 Серпня 2018, 22:28
На пенсіЮ, нуль без палочки
04 Серпня 2018, 00:02
"Запропонувавши Новий суспільний договір": суспільний договір з ким та між ким? Якщо яка стаття конституції сьогодні не працює то слід сісти і подумати чого вона не працює, можливо для того щоб вона працювала то слід когось щонайменше посадити, розстріляти, повісити як варіант. Думаю, що не доведеться багато три -чотири.
04 Серпня 2018, 00:07
"голова аналітичного центру «ІНПОЛІТ» Сергій Биков.": це той що піариться на 112.юа. Це той "народ" який говорить в унісон з партією "За життя", найголовнішим єврейським тостом під час випивки.
05 Серпня 2018, 12:04
Вона й так на пенсії по інвалідності...
06 Серпня 2018, 02:01
&quot; Україну бачать унітарною республікою з парламентською формою правління.&quot; - яка ще парламентська форма??? <br/>Тільки виключно президентська республіка!!!
06 Серпня 2018, 17:45
&quot;відроджує віру українців у власну державу&quot;: відродити віру у власну державу можна тільки тим що посадите за корупцію 100 чоловік з попередньої влади, 200 з попередньої попередньої, а там і за Кучму, Литвина. Тільки Ющенко нічого не робив. За таке не садять.
07 Серпня 2018, 01:41
Ющенко нічого не робив - так безділля і байдужість Ющенка привели до влади Януковича, якого Ющ спершу взяв прем'єром, а потім підсадив на президентське крісло. Безділля і байдужість Юща, гра в піддавки з регіоналами = Чорна Зрада. Зрада довіри людей. Зрада тієї ж Тимошенко, бо без неї і без людей він = НУЛЬ.
07 Серпня 2018, 01:45
Президентської республіки вже наїлися. Далі нікуди. Що Янек, що Порох - ворон ворону ока не виклює. Обидва олігархи, одним миром мазані. З одного регіонального гніздечка вилетіли. Як тільки допалися до булави, так і диктатурою запахло.
09 Серпня 2018, 12:00
Парламентської республіки &quot;а-ля тімошенко&quot; наїлись ще раніше , зараз відхаркуємо кров'ю Юліну передвиборчу обіцянку у 2007 році : &quot;Ліквідувати призив на строкову службу!&quot; <br/>Чудовий подарунок тоді зробила юля путіну - зараз він їй вдячний!
09 Серпня 2018, 12:02
Янек і порох з одного регіонального гніздечка вилетіли, кажеш? а твоя Юля з якого гніздечка вилетіла? Чи не з &quot;громадівсько&quot;-лазаренківського ?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024