У Камені-Каширському вшанувати пам’ять святого пророка Іллі зібралося чимало людей

04 Серпня 2018, 18:00
У Камені-Каширському вшанувати пам’ять святого пророка Іллі зібралося чимало людей 3494
У Камені-Каширському вшанувати пам’ять святого пророка Іллі зібралося чимало людей

В тимчасовому Свято-Іллінському храмі справили соборне богослужіння на честь небесного покровителя древнього поліського краю.

Дійство відбулося 2 серпня в актовій залі ВПУ, очолюване настоятелем протоієреєм Стефаном Михалюком

Про це інформують на сайті Камінь-Каширського благочиння

Там же зазначають, що такого велелюддя в місті не бачили давно. Приміщення не могло вмістити всіх охочих,богомольці були в коридорах, на східцях і біля вікон на вулиці, багато хто чекав прибуття Хресного Ходу на церковному подвір’ї. 

Завершивши Божественну Літургію, процесія рушила разом з молитвами до намоленого століттями церковного місця з надією невдовзі відновити храм та його сяючо-золоті куполи.




 

Коментарі
05 Серпня 2018, 22:20
Спочатку покаяння про втрачений Храм, а тоді розмова про його відновлення! До прийняття рішення про Томос жодних рухів про будівництво, тим паче грішниками, що його не вберегли, бути не може!
06 Серпня 2018, 00:12
Стануть українськими - побільшає й прихожан.
06 Серпня 2018, 13:41
Якщо громада стане українською офіційно, бо такою є по своїй суті оскільки іншої церкви до Незалежності не існувало, то до будівництва Храму долучиться вся міська громада, влада та бізнес!
06 Серпня 2018, 15:30
Ми незнаємо чи Волинський підписав звернення до Константинопольського чи ні. Нам говорять що від Московського патріархату підписали 10 і тільки двоє оголошують офіційно свою позицію. Якщо виявиться що Волинський та Рівненський так він називається оскільки це була одна губернія ще за часів Російської імперії не підписав то далі доля цього храму та віруючих буде під великим питанням, а оскільки Михайлюк постійно наголошує що не треба мовляв обсуждати та таке інше то очевидно що Тут не так просто як здається. Потім після того як Томос дадуть напевно Верховна рада прийме закон який буде регулювати усі інші питання які виникнуть, тому краще не будувати ще рік чи два, оскільки потім буде ще гірше у тому плані якщо в К-Каширську залишаться за МП. Тут головне щоб не поспішати, а інакше можна наробити лиха на довгі роки. Оскільки все тече по кругу і цей круг може затягнути Нас знову в непрості часи як от між іншим створення так званої Гуто Бровенської ОТГ яке створюється зовсім безвідповідальними, неграмотними та безідеологічними громадянами
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024