Вполював лося з незареєстрованої рушниці

23 Травня 2016, 21:15
4170 Джерело: lis.volyn.ua

Житель села Черче вбив молодого лося, а після того, як його вчинок викрили, зізнавзя у скоєному

У 15 виділі 34 кварталу Великоглушанського лісництва рейдова бригада ДП «Любешівське ЛМГ» у складі районного мисливствознавця Андрія Масюка, єгерів Федора Тарасюка та Миколи Лаща виявила сліди крові. Провівши обстеження довколишньої території, єгері прийшли до висновку, що тут убили молодого лося, – повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ

Факт кричущий. На ноги підняли районний відділок поліції. Слідчо-оперативна група на чолі із заступником начальника Любешівського районного відділу поліції Сергієм Невірцем швидко вийшла на слід підводи. Колеса різали шлях до с. Черче сусіднього Камінь-Каширського р-у. Знайшли у двір, куди завернув віз зі здобиччю. Господар, а ним виявився двадцятишестирічний житель с. Черче Василь К., не відпирався.

– Їхав подивитися, як росте кукурудза, а тут вийшов на дорогу лось. Я не втримався від спокуси: стрельнув і поцілив! – отаке щиросердечне зізнання.

У ході слідчих дій виявилося, що чоловік у лісі перебував із гончаком, стріляв із незареєстрованої одноствольної ІЖ 17К 16 калібру. Вполювавши лося, викликав на підмогу односельця, який і допоміг повантажити на підводу браконьєрський трофей.

Оскільки чоловік визнав свою провину, співпрацював зі слідством, йому було запропоновано у добровільному порядку відшкодувати завдані лісомисливському господарству збитки. А це 20 тис. грн. Сьогодні чоловік відшкодував завдану шкоду. У нього також вилучено рушницю і рештки вбитого звіра. Доведеться заплатити ще штраф: суму визначить суд. Зараз тривають слідчі дії.

– З 1 квітня по 15 червня в мисливських угіддях триває період тиші, – коментуючи цей випадок, каже завідувач сектору мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Люшук. – Закон вимагає дотримання цих простих правил. На жаль, знаходяться люди, які порушують найгуманніші досягнення українців. Цьому б чоловіку полюбуватися лісовим красенем та розповісти про нього дітям. Натомість ціла низка порушень – незареєстрована рушниця, мисливський собака у лісі, постріли… Хотілося б, аби урок, який дали йому лісоохоронці та працівники поліції, вберіг його у подальшому від необдуманих дій.

Як  інформує прес-служба волинської поліції, за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання штрафом від 1700 до 3400 гривень або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років.





 

Коментарі
25 Травня 2016, 22:20
Народ, там другий співучасник, який приїхав на "підмогу" браконьєру - це нинішній черченський сільський голова Юрій Соколов!! Зараз він усіма способами відмазується від цієї "підмоги"..Більшого падла там ще ніхто не бачив...
14 Червня 2016, 00:17
А було там насправді 2 лосі. Одного встигли заховати, коли мусора приїхали...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром