24 травня: свята, події та пам’ятні дати

24 Травня 2016, 09:00
1332

24 травня – День слов’янської писемності і культури. Слов’янська писемність була створена в IX столітті, близько 862 року.

22 травня Європейський День Парків

22 травня іменини святкують: Киро, Мефодій, Костантин.

За православним церковним календарем – 24 травня – Рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Події району:

В цей день минулого року із патріотичною програмою у селі Тоболи побував заслужений народний ансамбль пісні і танцю «Колос», який виступив у рамках проведення щорічної Всеукраїнської культурно-мистецької акції «Майстри мистецтв України – трудівникам села».

Якщо Ви бажаєте привітати зі святом своїх рідних, знайомих чи друзів, тоді не зволікайте, зателефонуйте чи напишіть нам просто зараз +38(097) 148 43 90,[email protected]

Коментарі
24 Травня 2016, 16:02
Чомусь прийнято вважати, що Кирило і Мефодій в кінці 9 століття дали "темній і неосвіченій" Русі азбуку, навчили писемності і грамоти. Але ніхто не хоче задуматись, як пояснити те, що Анна Ярославна, донька київського князя, йдучи у невістки до французького короля в 1048 році, вже мала з собою Євангеліє слов'янською мовою, на якому французькі королі присягали на вірність аж до революції 1793 року. Невже за такий короткий період часу неуки у Києві опанували письмо, книговидання тощо? Український історик Юрій Шевельов, пам'ятну дошку якому у Харкові так заповзято збивали Добкін з Кернесом, стверджує, що Кирило з Мефодієм тільки уніфікували скіфську/руську абетку, добавивши до неї 4 літери. Ця абетка увійшла в історію, як кирилиця. Підтвердженням цьому є найдавніша фреска у Софії Київській, яка була відкрита при реставрації Лаври. Ця уніфікація болгарами була зроблена для більшого розуміння руської азбуки іншими слов'янськими народами. Міф про освітню революцію К&М на Русі був придуманий у Кремлі, аби якось собі долучитися до слов'янської історичної і духовної колиски. Це стоїть в одному ряду з міфом про заснування Катериною ІІ Одеси, ігноруючи багатостолітнє існування там міста Хаджибей. Варто пам'ятати, що на благодатній території з центром у Києві, яку займає нинішня Україна, існувала трипільська культура, що сягає набагато далі в історичну ретроспективу від часів переходу слов'ян з язичництва до християнства...Ті часи є описаними у світовій історії, зокрема Геродотом.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром