9 серпня: події, дати, іменини

09 Серпня 2018, 08:00
9 серпня: події, дати, іменини 1380
9 серпня: події, дати, іменини

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 9 серпня.

 Іменини святкують: Георгій, Климентій, Наум, Микола, Сава.

Православна церква вшановує пам'ять святого Великомученика Пантелеймона, або, як кажуть наші селяни, "святого Палія"

За народним віруванням, святий Палій вважається оборонцем людей від вогню. Під час пожежі навколо будівлі, яка горить, тричі обносять ікону цього святого, вірячи, що пожежа припиниться.

Зазвичай це роблять тоді, коли будівля зайнялася від грому. В цей день селяни моляться святому Пантелеймону і запалюють перед його образом свічку, щоб "у полі копи беріг від пожежі". Якщо ж хтось не шанує цього святого, то він від образи може спалити хліб на полі; його ще називають "Паликопою".

Святий Пантелеймон вважається покровителем воїнів і лікарів. Рослини цього дня мають надзвичайні цілющі властивості, тож досвідчені знахарі збирають різні трави для лікування свійських тварин. 

Цитата дня: "Вірте в себе! Вірте в свої здібності! Без скромної, але розумної впевненості у своїх силах, ви не зможете бути успішним чи щасливим".

Норман Вінсент Піл

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром