Камінь-Каширський: біля НВК №1 пропонують зробити дорогу та автостоянку

09 Серпня 2018, 17:00
Біля НВК №1 пропонують зробити дорогу та автостоянку 5726
Біля НВК №1 пропонують зробити дорогу та автостоянку

Батьки учнів НВК №1 Каменя-Каширського пропонують зробити понад школою дорогу та стоянку.

З відповідною пропозицією виступив перед депутатами міської ради на черговій сесії представник батьківського комітету Геннадій Вознюк.

«Батьки скаржаться на те, що немає місця, де можна припаркуватися, розвернутися. Ні зі сторони дитсадочка, ні біля адміністрації. Дітей практично не можливо завезти до школи через велике скупчення автомобілів. Створюється чимало аварійних ситуацій. Ми неодноразово зверталися до директора і до вас подавали заяви 27 лютого 2017 року і 5 березня 2018, щоб якось вирішили цю проблему. Але дотепер справа не зрушила з місця», - виступив перед депутатами чоловік.

Отже батьківська громада пропонує: зробити дорогу і стоянку поблизу пенсійного фонду і центру зайнятості, аби не створювати незручності як пішоходам, так і водіям.

 

2


 

Депутати міської ради одразу обговорили таку можливість. Хтось пропонував зробити пряму дорогу від будинку охорони на вулицю Чкалова з передбаченим місцем для висадки пасажирів. Мовляв, колись тут планувався цілий проспект. Інші сумнівалися в можливості цього, бо тепер тут залишилося мало території: з одного боку шкільне подвір’я, з іншого – подвір’я житлового будинку, а між ними зробити дорогу з дотриманням усіх вимог уже нереально.

 



1

 

Тому навзамін пропонувалося зробити стоянку, де тепер ростуть дерева, бур'яни. А кругом неї дорогу, щоб автомобілям було зручно роз’їжджатися.

Зрештою це було лише обговорення. Конкретних рішень депутати не приймали, бо для цього, як зазначили, потрібно перш за все внести зміни у генплан міста. А коли це буде – інше питання.

На сесії лише домовилися про чергову зустріч представників міської ради, батьківської громади, дирекції школи. І вона вже відбулася вчора, 9 серпня.

Учасники зустрічі оглянули місце та знову обговорили можливі варіанти будівництва дороги зі стоянкою.


 

 

 

Коментарі
09 Серпня 2018, 20:47
Дорогу потрібно зробити,а навіщо тут стоянка?Невже дітям батьки покупляють автомобілі?
09 Серпня 2018, 21:33
По перше , дорогу від Центру зайнятості і аж до школи треба взагалі зробити суто пішохідною <br/>&quot;Дітей практично не можливо завезти до школи через велике скупчення автомобілів. &quot; - а ви б напевно хотіли своїх чад висаджувати з авто на поріг школи?<br/>Питання щодо будівництва дороги чи стоянки директор школи не вирішує .
09 Серпня 2018, 22:04
По - перше: якби усі чемні батьки висаджували своіх дітей біля! воріт школи , то було б де розвернутися і пройти( так ні ж, обов'язково треба машиною під самі сходи своє чадо доставити, похизуватися хто зачіскою, хто автомобілем, а то й просто своє самолюбство потішити)<br/>По- друге: досить вже і того, що всю площу Культури заставили євробляхами, що не пройти, не проіхати ні буднього дня, ні вихідного( більше загадженоі територіі в цілому місті не має, а все від тих же припаркованих авто)<br/>По - третє: вчителям і учням ця стоянка ні до чого, тільки заважатиме, тоді кому вона потрібна???
09 Серпня 2018, 22:56
Центр міста на триста чи п&quot;ятсот метрів від центру має переплануватися й нарешті будувати місто відповідно містобудівної концепції розвитку. Запросити спеціалістів, а не ходити &quot;спеціалістам&quot; які ні в зуб ногою не тямлять не тільки у цій справі але й в інших. Що може порадити депутат якщо він своє притомне життя стояв на ринку?
09 Серпня 2018, 23:35
А ви гадаєте, що на ринку стоять тільки дебіли?
10 Серпня 2018, 00:29
Найбільш активно &quot;качають права&quot; щодо цієї дороги і стоянки саме ті батьки ,які майже не сплачують податків , бо живуть на соцдопомоги на дітей і є так званими &quot;малозабезпеченими&quot; . зате вимагають стоянку (!) і дорогу , щоб двома машинами привозити своїх чад до школи
10 Серпня 2018, 01:43
А базарні бариги сплачують податки ???
10 Серпня 2018, 01:55
Треба працювати на перспективу. Пропонуючи одразу передбачити вертолітний майданчик як на школі, так і на адмінбудинку, та й на районному Будинку культури! Прогрес і добробут людей і наших нащадків- понад усе!
10 Серпня 2018, 02:33
Ніколи не подумав би, що дорога до школи та стоянка біля неї це така проблема для міста який потопає буквально в калищі одразу вже за школою. Добре що хоч викосили очерет на півметра від стежки яка веде до будинку заступника Мера міста. Ось чим мають займатися депутати міької ради, адже вони вже у процесі реформування ОТГ. Коли Мер говорить про те, що місто не потягне кілька сіл то таки так не потягне, оскільки до кілька малих додати ще одне велике село то місто справді розчинеться в проблемах вирішити яких не можливо в теперішніх реаліях. Уявляю як десять чи п&quot;ятнадцять депутатів у купі з Мером або заступником ходять у тих місцях й ну кожен перед іншим пропонують своє вирішення справ перекрикуючи одне одного. Ось такий у Нас депутатський корпус й чим він займається у відведений для Них час.
10 Серпня 2018, 13:18
Базарні бариги - це ХТО саме? Прізвища , імена в них єсть?
10 Серпня 2018, 14:58
Чому не можна зробити дорогу кругом адміністрації односторонньою? Відкрити виїзд на дорогу біля міліції..?Тільки розставити знаки і повідомити жителів,мінімум вкладень .Але ж потрібно комусь відмити мульйончик,правда??
10 Серпня 2018, 15:01
А на рахунок&quot;бариг&quot;,то чому б тобі не піти на базар , замість гріти свою д..у в кабінеті...
10 Серпня 2018, 21:25
ідея непогана, проте потрібно дійсно залучити спеціалістів і робити акцент на велостоянки!
10 Серпня 2018, 22:18
Моя дитина теж ходить до школи. І вибачте будь-ласка якщо зробити дорогу до самісінькоіі школи чи навколо адміністрації , то за Вашими машинами інші діти пройти не зможуть. А дітей початкових класів мами змушені будуть до дверей школи проводити. Моя дитина ходить до школи пішком, і не тому що в мене машини не має, а тому що не має понтів.
10 Серпня 2018, 23:25
Я радий,що діти&quot; теж мами&quot; ,живуть близько від школи.А ,як бути &quot;тежмамам*діти яких живуть на вокзалі,Волі ...??А проблема з авто виникає лише коли зачиняють виїзд БАРИГИ з Адмінбудинку..!!!
11 Серпня 2018, 00:49
Взагалі якщо пішла така рубка то необхідно перепланувати так званий задній двір школи при якому необхідно дійсно спланувати дорогу але яка має проходити по канаві паралельно до будинків які розташовані у тому місці. Одним словом необхідно спеціаліст який розуміється у цих речах і не слухати там якогось там &quot;Камінь&quot; чи інших подібних. Але якщо направду то те чого вже напланували в Камінь-Каширську то це говорить тільки про нікудишну концепцію розвитку самого міста. У першу чергу в зв&quot;язку із тим що нові вулиці відбивалися поблизу першої школи і яка стала заручником цих рішень. У цій справі наприклад Підцир&quot;ївська школа гуляє третім поверхом повністю. Друга школа тільки, тільки розпочинає своє нагромадження дітьми оскільки також нещодавно розпочали обживатися. Це стратегічна помилка нашого любого мера якому я між іншим говорив ще років вісім назад про ці проблеми. В майбутньому у Нас проблеми з приміщенням першої школи і це проблема для усього міста або весь так званий Білий Дім віддати для школи.
11 Серпня 2018, 01:54
Здайте свої недобитки на металобрухт, і проблем ніяких не буде
11 Серпня 2018, 03:18
Зобов'язуюсь здати після того як ти здасиш свого&quot;&quot;москвічя&quot;.!!PS я їзджу на норм авто з укр реєстрацією .
11 Серпня 2018, 12:22
Перш ніж робити дорогу із рухом автомобілів по ній , треба навколо школи побудувати ПАРКАН ,і бажано не низенький . ваші діти на перерві (або й під час уроків )можуть на цю дорогу &quot;раптово&quot; вибігати ... До кого будете мати претензію в разі нещасного випадку???? Звичайно - до директора та вчителів ,але не до себе чи своїх діток!!!
11 Серпня 2018, 18:29
Незруміло, де та парковка буде. Це біля сажавки, що межує з міжшкільним комбінатом? Хто підкаже?
11 Серпня 2018, 19:08
Дякуючи бездіяльності мера бляхарі весь центр міста перетворили на суцільну паркову. Можливо, для міста досить одного такого свинарника ?
12 Серпня 2018, 12:11
Браво вашому коментарю! Ніде немає такого як у нас. Вся площа - суцільна парковка. Памятаю своє дитинство. Площа відповідала своїй назві! А тепер жах. Уявляю, якби в тому ж Луцьку перед драм театром, купа авто простоювала... Прикро це все споглядати...(((
12 Серпня 2018, 12:11
Браво вашому коментарю! Ніде немає такого як у нас. Вся площа - суцільна парковка. Памятаю своє дитинство. Площа відповідала своїй назві! А тепер жах. Уявляю, якби в тому ж Луцьку перед драм театром, купа авто простоювала... Прикро це все споглядати...(((
12 Серпня 2018, 15:32
Для відновлення Площі Культури в Камінь-Каширську напочатку слід святкувати державні свята у центрі міста, а не поруч з ринком. Досить вже наїлися від Мера обіцянок &quot;культурного парку&quot; який по своїй суті так і не став таким до цього часу.
14 Серпня 2018, 14:46
біля Краю - стоянка, біля центру зайнятості -стоянка, біля пенсійного - стоянка, яку безсовісно обгородив Начальник, бо йому є де поставити, біля поліції - стоянка, за білим будинком - стоянка, а від кожної до школи не більше 100 метрів. Постає питання - чи автор не їв уху? Так є проблеми, але це просто поставити на місце ївшого ту ж уху суса - якому заважає проїзд за адмінбудинком -шкода, що безоплатний. Одним словом паскудників вистачає, а проблеми з парковками не суттєві. Чому б одразу не замахнутись на площу перед адміністрацією, он як для ЦЗ вирізали скільки їм треба.<br/> А ділянку на яку зазіхає автор продати під магазин або зробити міський клуб. К-Каширськ єдиний райцентр який не має Власного громадського закладу культури. Два ринки збудували, сектантських та релігійних &quot;храмів&quot; понабудовували, кожен намагається втовкти свою дур в голови жителів, а потім виявляється, що до армії їм не можна, податки платити гріх, а субсидію дай бо я багатодітний. <br/> Поставити там ще лавочок, щоб молодь не по корчах ховалася, а цивілізовано спілкувалась у центрі європейського міста.
14 Серпня 2018, 16:25
А такий діпутат як Пєтя &quot;Справєдлівий&quot; Герасимик подав пропозицію ввести посаду міського архітектора !<br/>Ото ж буде велика користь і головне - економія міських грошей!
15 Серпня 2018, 02:43
як можна настільки некомпетентних людей призначати головами комісій. Ганьба.
15 Серпня 2018, 02:46
все по Леніну: кожна кухарка зможе керувати державою, у нашому випадку - кожен кочегар.
15 Серпня 2018, 13:46
&quot;подав пропозицію ввести посаду міського архітектора&quot;: архітектор для міста звичано що треба, принаймі такого слід було мати ще років десять назад оскільки місто розвивається без комплексної застройки це факт. Позиція архітектора займав у місті заступнник Мера якого привів на цю посаду Бондар вже більш як дванадцять років тому коли Мер оголосив що йому треба мати когось який тямить у будівництві та ще крім цього секретаря яка буцімто розмовляла англійською мовою. Про те очевидно що цей заступник не справився в основому зі своїм завданням попри того, що дійсно вулиці проектуються, будинки, дещо з суспільних будівель. Але останній &quot;дім павлова&quot; доказав Нам усім що архітектурної думки у Камінь-Каширську немає оскільки там-тешня коробка нікого неприваблює це факт хоч вона й побудована здається за останнім писком моди але не для Камінь-Каширська. Отже Камінь-Каширський не має комплексу. Дороги, розв&quot;язки та плани на двадцять років наперед нічого такого немає в К-Каширську, а отже це усім ще раз нам доказує що місто немає свого стилю і ще місто немає концепції свого розвитку. Чого немає? Тому немає що відкидає повністю розвиток міста в єдиному ОТГ комплексі. Архітектор яка проектувала магазин &quot;Маяк&quot; сидить тепер у цьому місці й продає дешеві речі. Напевно вона могла б взяти на себе обов&quot;язки, розвитку комплексної розбудови міста. По-моєму вона розуміється на цих речах.
15 Серпня 2018, 15:31
&quot;Архітектор яка проектувала магазин &quot;Маяк&quot; сидить тепер у цьому місці й продає дешеві речі. Напевно вона могла б взяти на себе обов&quot;язки, розвитку комплексної розбудови міста. По-моєму вона розуміється на цих речах&quot; - а хто ця архітєкторша???
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром