У Видерті поховали вбитого на Сході героя

12 Серпня 2018, 22:38
У Видерті поховали вбитого на Сході героя 12651
У Видерті поховали вбитого на Сході героя

12 серпня в селі Видерта собор духовенства відспівав вбитого в зоні проведення ООС Воїна Сергія Михайловича Цепуха.

Повідомляють на сайті Камінь-Каширського благочиння.

Нагадаємо, загинув військовослужбовець Сергій Цепух вночі 9 серпня на Донбасі, поблизу Мар’їнки, під час чергування на спостережному пункті від кулі снайпера, яка влучила йому в обличчя.

Після навчання у школі хлопець вступив до медичного коледжу міста Рівне.

Згодом працював у військовому госпіталі міста Дніпра. В квітні 2018 р. підписав контракт зі Збройними Силами України, у званні Солдат служив військовим фельдшером.

"Не встиг покійний Сергій одружитись і потішитися своїми дітьми, як лишив у печалі своїх тата і маму, а також брата та рідних. Вони зі сльозами на очах молилися разом із великою кількістю людей за душу Героя, який віддав своє життя за Мир на своїй рідній землі та цілісність України", - пишуть на сайті Камінь-Каширського благочиння.

Очолив чин Відспівування  вбитого Воїна Сергія місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк, якому співслужили священики Камінь-Каширського і Любешівського благочинь Волинської єпархії УПЦ.

1

1

Після завершення похорону священики відвідали могилу ще одного загиблого на Донбасі уродженця цього села Воїна Дмитра Герасимика, який загинув 4 роки тому – 17 серпня 2014 р. Тут звершили поминальну Літію за упокій безсмертної душі Дмитра і закликали не забувати в своїх молитвах про безсмертні душі Воїнів-Героїв Дмитра та Сергія, просячи для них Милості Божої, Царства Небесного та прощення всіх гріхів.

1

3

1

Могила Дмитра Герасимика
Могила Дмитра Герасимика

Коментарі
13 Серпня 2018, 02:08
Вічная пам'ять Героям України...
13 Серпня 2018, 13:42
ВІчна память героям.
13 Серпня 2018, 22:02
Сумно i гiрко... Боляче, що вiд руки якогось нелюда обiрвалось таке ще молоде життя Героя: сина, брата, побратима, коханого, друга, односельця, земляка. З великим сумом сприймаються такi звiстки. Хотiлось зустрiти Героя на такому скорбному шляху до дому, схилити голову перед ним, вибачитись i подякувати за таку непоправно високу цiну за наш мир i спокiй. Та на жаль вiдшукати якусь звiстку про шлях Героя вдалось лише в повiдомленнях обласних новин: коли зустрiнуть на межi областi, коли прибуде до Луцька, що зустрiли люди на майданi, вiддали шану, далi попрямував в напрямку К-Каширська... I все. Марно було вiднайти хоть якусь звiстку про подальший шлях. На протязi декiлькох годин очiкування споглядались лише спорожнiлi вулицi. Так рiдний край зустрiчав свого Героя. Сумно I гiрко... Вибач. Вiчна тобi слава Герою i свiтла тобi память.
14 Серпня 2018, 01:59
Доки українських Героїв хоронитимуть з табличкою "здесь покоится" і "вечная пам'ять" від РПЦ, як це на фото у цьому репортажі, доти люди вважатимуть оборону своєї землі від окупанта братовбивчою... Участь К-Каширського благочиння у цьому похороні є вимушеним для них кроком, що погоджено у "верхах", оскільки питання Томосу практично вирішене. На жаль ми живемо у таки
14 Серпня 2018, 02:02
... живемо у такий час, де люди розгублені і не можуть зрозуміти, що найголовнішим обов'язком чоловіків у всі часи була охорона свого краю, своєї держави від поневолювачів. Нехай спочиває з Богом Сергій, вічна йому пам'ять!
14 Серпня 2018, 15:45
До таблички священики не мають жодного відношення, не шукайте проблем там, де їх немає
14 Серпня 2018, 16:06
"Участь К-Каширського благочиння у цьому похороні є вимушеним для них кроком": сьогодні тільки родина визначає хто ховатиме покійного, а не "зверху". До такого маразму ще слава богу не дійшли.
14 Серпня 2018, 17:37
Ну-ну, родина ще півроку тому не могла подумати, аби представники РПЦ відважились хоронити воїна ЗСУ, котрий загинув на війні в Донбасі. Згадайте Небесну сотню, яку ніхто з цієї конфесії не брався відспівувати, оскільки не було позволєнства/разрешения/благословенства «зверху». Тепер, вочевидь, є!?
14 Серпня 2018, 18:02
Які ви смішні!!! Ви як піддослідні кролики, вас постійно стравлюють один з одним. Спочатку родинні, дружні зв'язки всі обривають, далі і спорт зачепили, а тепер нелюди і до релігії дісталися, на найсвятіше зазіхаються. А Бог то один, яка різниця в яку ти церкву ходиш якщо з вірою в серці, яка різниця яка та табличка?!! Настане час швидко, коли всі мажори повтікають, а ви так і залишитеся гнисти тут зі своєю автокефалією, "нєзалєжністю" і зрештою позгризаєте один одного!! Майте нарешті любов і повагу!!
14 Серпня 2018, 18:07
ПНХ , ч(М)удак.
14 Серпня 2018, 18:14
Невже це родина по свому бажанню зiбрала благочиння в такому складi? Щось в 2014-15 роках такого не спостерiгалось... Навiть пiшки, не машиною...
14 Серпня 2018, 18:16
Більш нема що написати? Досі не прозрів? То іди далі дивися свій зомбоящик і коханого Дякулу. А через таких як ти і гинуть мирні люди на Донбасі і наші молоді хлопці, прикриваючи дупи верхівки. Іде на смерть МОЛОДЬ!! Націю знищують, Україну розграбовують,а ти продовжуй сидіти і коментувати, бездіяльність породжує НІЩО!
14 Серпня 2018, 21:40
Рівень журналістської та суспільної культури очільників цього сайту перебуває за межами розумного. Де цей Корсак таке назбирав? Та не «вбитого», а загиблого. Вбити можна на полюванні, під час «охоти». Коли вже українську вивчите????????????????????
14 Серпня 2018, 22:22
Такі "адеквати" сидять в Ольгіно біля Санкт-Петербурга із завданням писати коменти типу: " А Бог то один, яка різниця в яку ти церкву ходиш якщо з вірою в серці, яка різниця яка та табличка?!! " Бог дійсно один, а от "релігійники" різні! Одні моляться Богу, а інші - Мамоні! "Адекват" є представником РПЦ, котра благословляє у Донеччині окупацію та вбивство захисників держави. "Какаяразница" - це найсильніший аргумент московитів, особливо, коли торкається питання мови/язика, релігії, культури і територій. Росія там де російська мова - ось основний лозунг Кремля, а де російська церква - і поготів! Тому, адекват ти російський і добре, що вискочив, як Пилип з конопель, відкривши очі на гібридну релігію на українській землі...
15 Серпня 2018, 00:48
Уроди!!! Ви вже на покійнику свої стосунки вирішуєте. Уроди!! Ніколи в цій країні не буде краще, поки є ВИ!!!!!
15 Серпня 2018, 01:30
Я ж йому зразу коротшу адресу написав
15 Серпня 2018, 01:44
Наскільки наші камінь-каширські люди нерозумні.Загинув воїн герой а ви щоб просто висловити співчуття скорботу гаркаєтесь як ті собаки.Можна хоч один день не робити сканалів та суперечок не зясовувати хто правий а хто ні.Таке відчуття що ви безсовітні егоїсти.Ні щоб самому помолитись за душу спочилого ви розводите тут якісь диспути. Чесно от читаєш деколи усі коментарі і розумієш що все що ми маємо це нам по зслугі і хочте закидайте мене кмінням але це ми саме ми і ніхто інший винні в нвших проблемах та негараздах.Доки ми не навчимось любити один одного та хоч не любити а прсто поважати або хоча б терпіти коли ми переступимо через своє &quot;Я&quot; тоді настанне мир злагода.А так шукаймо далі винних тільки не в собі.я враженний від наших <br/>людей!!!!!!!
15 Серпня 2018, 01:56
Будемо вважати , що на сьогодні ти відпрацював свої путінські рублікі , написавши тут нам усім про &quot;мір і злагоду&quot; . Саме такі методичні вказівки роздаються тобі подібним із ФСБ . <br/>І загиблий від московської кулі хлопець тут ні до чого ? Ти ці слова про примирення і злагоду розкажи його батькам , мовляв , треба &quot;панять і прастіть .. ми адін нарот...&quot; <br/>Якраз ізза таких &quot;міролюбівих&quot; 3,14дарів і йде до цих пір ця московсько -українська ВІЙНА!
15 Серпня 2018, 12:18
Шановні, не полінуйтеся та пошукайте в &quot;Гуглі&quot; інфу про те хто відспівував наших місцевих перших загиблих в АТО солдатів у 2014-му, а тоді далі лийте бруд на всіх, хто вам не вгодний.
15 Серпня 2018, 17:25
Звісно, що серед священників УПЦ МП є порядні люди, які попри все, продовжують служити людям і Богу, але на сьогодні є багато випадків, які засвідчують протилежне. &quot;...не полінуйтеся та пошукайте в &quot;Гуглі&quot; інфу про те...&quot;, як представники УПЦ МП відмовляються відспівувати загиблих в АТО бійців ЗСУ. А ще краще, почитайте, як владика Павло (Лебідь) на 1030-ліття Хрещення Русі обліпив у Києво - Печерській Лаврі фотовиставку портретами Путіна. От вам і &quot; А Бог то один, яка різниця в яку ти церкву ходиш якщо з вірою в серці, яка різниця яка та табличка?!! &quot; , який портрет і хто &quot;царює&quot; у наших душах і умах. Звернення &quot;адеквата&quot; сприймається богомільними неосвіченими бабусями перед страхом &quot;Чистилища&quot;, яке всіх нас очікує, але сайт читають переважно інші люди...
16 Серпня 2018, 02:55
&quot;Наскільки наші камінь-каширські люди нерозумні.&quot;:трохи не до часу оскільки скорбота але все-таки я не сказав би що Камінь=Каширці такі вже дурні. Ось подивіться на інші сайти цієї лінійки. Тільки на Камінь-Каширському стільки багато чудових й інколи і не чудових дописувачів. Коли я розпочинав три роки тому коментувати на подібних сайтах моя задача була що найбільше залучити громадян до процесу.
16 Серпня 2018, 16:07
Процесу з назвою &quot;УКРОП&quot;???
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024