Луцький виш запрошує камінь-каширців на навчання

15 Серпня 2018, 11:47
Факультет історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 1769
Факультет історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки

Факультет історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки оголосив додатковий набір студентів.

Про це повідомив професор кафедри політології та державного управління Валентин Малиновський на сторінці у Facebook.

Зокрема на заочну форму за освітнім ступенем «Бакалавр» 20 серпня набір триватиме на спеціальності «Історія, правознавство», «Документаційне забезпечення управління та інформаційно-аналітична діяльність» та «Політологія та державне управління».

Із 14 до 18 серпня можна податися на магістратуру за спеціальностями «Історія, правознавство», «Державна служба», «Музеєзнавство, пам′яткознавство, культурний туризм», «Інформаційна аналітика та адміністрування систем управління».

 

Коментарі
15 Серпня 2018, 15:37
Назва &quot;Східноєвропейський&quot; відобразила колишню моду: понти, чванство та надутість керівництва цього ВНЗ у Луцьку у період його цієї &quot;трансформації&quot; і псевдодрейфу до Європи. Звісно, що й тодішнє МОН не так далеко втекло від названих вище &quot;цінностей, оскільки, мабуть, за певну мзду затвердило цю &quot;помпу&quot; на державному рівні. Назва Волинський університет, можливо, з додатком &quot;національний&quot; та ім. Лесі Українки чи й без неї, мав би справжню гарну і реальну назву та з часом міг наповнюватися суттю, досягненнями, пишатися своїми викладачами та випускниками. Скажімо, Гарвард, Кембрідж, Сорбонна, Оксфорд та цілий ряд, навіть сотні ВНЗ світу століттями не ганялися за космічно-утопічними назвами, а працювали над змістом освіти і науки у своєму навчально-науковому закладі. <br/>Вірю, що з часом так і буде, коли Волинь поверне свою власну назву для центрального ВНЗ краю, оскільки історія великої Волині з центром у Луцьку має чим пишатися у цій сфері. Зокрема, Острозька академія бере свій початок з 1576 року з благословіння Луцького і Острозького єпископства та, зрозуміло, місцевого князя з роду Данила Галицького, Василя - Костянтина Острозького. Або візьміть, для прикладу, Луцьке Євангеліє — пам'ятку галицько-волинської книгописної школи та пам'ятку української мови XIV століття. Луцьке Євангеліє майже на два століття старше за Пересопницьке Євангеліє і вважається його предтечею. Це одна з найдавніших богослужбових книг України, що збереглася до наших днів. Можна навести й інші приклади того, що Волинь, велична історія котрої, як і України, у великій мірі ще досі знаходиться під &quot;мокрим рядном&quot; Московськиих істориків ще від часів Петра і Катерини та їх сучасних українських адептів типу історика - академіка Петра Толочка. Вірю, що з часом Волинський університет у Луцьку та його колектив повернуть нормальну назву своєму навчальному закладу та будуть працювати над удосконаленням не його екзотичної і ЗНЕОСОБЛЕНОЇ назви типу &quot;східногалактичний&quot;, а над суттю і змістом освіти і науки у ньому!
16 Серпня 2018, 04:08
Пане Хрін в Україні є Європейський у-тет
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024