За законністю проміжних виборів буде стежити ОПОРА

30 Травня 2016, 11:00
1121

Центральна виборча комісія задовольнила клопотання Громадянської мережі «ОПОРА» мати офіційних спостерігачів під час проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатному виборчому  окрузі № 23.

Про це інформує прес-служба ОПОРИ.

Таке рішення відповідно до Ст. 78 Закону України «Про вибори народних депутатів України» ЦВК прийняла у вівторок, 24 травня, під час чергового засідання.

З огляду на це, представники Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області розпочинають кампанію спостереження за проміжними виборами народних депутатів України у вище зазначеному виборчому окрузі.

Громадське спостереження є невід’ємною частиною демократичних та прозорих виборів і не може бути повноцінно реалізоване ззовні. Тому важливою є роль спостерігача як суб’єкта виборчого процесу. Громадянська мережа ОПОРА ставить перед собою завдання не лише надати об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також запобігти вчиненню порушення виборчого законодавства.

Статус офіційного спостерігача дає ряд важелів. А саме: право присутності на засіданнях виборчої комісії та інших відкритих заходах, пов’язаних з виборчим процесом; право підпису на протоколах та отримання їх копії, що посилює контроль за достовірністю внесених даних; право на оскарження порушення виборчого законодавства до відповідних виборчих комісій або суду, що сприяє зупиненню протиправних дій та притягненню до відповідальності.

Під час виборчої кампанії у всіх районах 23-го виборчого округу будуть працювати  довготермінові спостерігачі. За актуальними новинами перебігу виборчого процесу слідкуйте на сайті ОПОРИ.

Коментарі
01 Червня 2016, 16:25
Чомусь БПП довго "запрягає" свого кандидата, мабуть ще йдуть тьорки. Деякі моменти вирішити таки вдалося, хоча й не так, як планувалось, зокрема відбулась заміна голови ОВК від НФ, як вже уціненого товару, на представника від "Батьківщини". А куди дітися небогам, з появою в парламенті російської бранки Надії зросли акції ЮВТ та її підопічних, відповідно владі тре бути обережнішою на "поворотах", принаймні включати сигнал повороту. Оскільки такий сигнал зміною голови включено, на політичній біржі, зокрема в її секції №23, йдуть торги вже не тільки між Приват і Континіум, але між Рошен і білосердеч-ними. Враховуючи ці зміни та магічні можливості обласного бюджетного комітету, який очолює кандидат від Батьківщини Кирда, розклад сил набрав інших обрисів. Не виключений візит Юлії Володимирівни на округ, її обіцянки-цяцянки з акцентом на боротьбу за справедливість щодо пенсіонерів та інші новелли від цієї політсили. Такі поступки від БПП можуть пояснюватися ще й пошуком влади голосів для майбутнього голосування за зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу. А там за одного битого свого , як відомо, двох небитих від Юлі дадуть. Одним словом результати голосування "прогнозуються", як і раніше в основному на Банковій, але вже із врахуванням вітрів з Грушевського. Дива у цьому нема, оскільки виборці на Поліссі ще ялові, вони сюрпризів, як правило, не підносять))). А, зрештою, поживемо-побачимо, чи ризикне татусь Гунчиком, чи кине в битву на поталу іншу кандидатуру...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024