ОВК у 23-му окрузі на 55% сформовано із «досвідчених» членів комісії

30 Травня 2016, 11:30
1830

Центральна виборча комісія утворила окружну виборчу комісію в одномандатному виборчому окрузі № 23 у Волинській області у максимально можливому складі – 18 членів.

Відповідна постанова була прийнята у п’ятницю, 27 травня під час другого засідання ЦВК. Про це інформує прес-служба ОПОРИ.

До складу окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 23 увійшли представники від політичних партій: «Народний Фронт», Радикальної партії Олега Ляшка, «Об’єднання «САМОПОМІЧ», «Інтернет партії України», Опозиційний блок, «Нова політика», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Партії Зелених України, Ліберальної партії України, «Блоку Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ», «Єдина країна», «5.10», «Відродження» та Конгрес Українських Націоналістів.

За результатами аналізу Громадянської мережі ОПОРА 55% представників окружної виборчої комісії раніше уже працювали у виборчих комісіях на різних посадах, а 45% представників – мають можливість вперше попрацювати в ОВК. Щодо керівного складу, то «досвідченим» можемо вважати лише заступника голови ОВК, який неодноразово працював у виборчих комісіях. Голова та секретар комісії будуть працювати на своїх посадах вперше.

Склад окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 23.


Загалом, до  складу ОВК № 23 було подано 22 кандидатури від політичних партій та 6 – від парламентських фракцій – суб’єктів подання.

Нагадаємо, що відповідно до Ст. 107 Закону України «Про вибори народних депутатів України» окружні виборчі комісії утворюються не пізніш як за п’ятдесят днів до дня голосування за поданнями суб’єктів внесення подання, визначених пунктом 1 частини другої статті 27 цього Закону (не більш як по одній кандидатурі до складу кожної окружної виборчої комісії), а також партій - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати від яких було зареєстровано у загальнодержавному окрузі на останніх виборах депутатів (не більш як по одній кандидатурі до складу кожної окружної виборчої комісії), що вносяться до Центральної виборчої комісії не пізніш як за п’ятдесят три дні до дня голосування у порядку, встановленому статтею 27 цього Закону.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром