В окружній виборчій комісії № 23 перші кадрові зміни

30 Травня 2016, 13:00
1426

Керівництво окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 23 відмовляється виконувати свої обов’язки.

Про це стало відомо у неділю, 29 травня, під час першого засідання цього колегіального органу публічної влади, інформує прес-служба ОПОРИ.

Голова комісії Оксана Коваль (депутатська фракція «Народний Фронт»), написала заяву, що відмовляється очолювати ОВК, але не відмовляється від членства в ньому.

Водночас, відповідно до ч. 4 ст. 37 Закону України «Про вибори народних депутатів», особа, яка подала заяву про складення повноважень голови виборчої комісії, продовжує виконувати свої обов'язки до моменту прийняття рішення про дострокове припинення її повноважень ЦВК.

Заступник голови комісії Любов Новосад (депутатська фракція «Радикальної партії Олега Ляшка») відмовилась виконувати свої обов’язки на платній основі. Замість неї це робитиме член комісії Світлана Демчук (депутатська фракція «Батьківщина»). За таке рішення проголосували присутні члени ОВК.

В цілому участь в першому засіданні взяло одинадцять з вісімнадцяти членів комісії. Семеро членів ОВК не з‘явилося на це засідання. П’ять з них, як виявилося, проживають в інших областях. Зокрема: Дмитро Артеменко (суб’єкт подання - «Інтернет партія України») – м. Житомир,  Лариса Єременко («Ліберальна партія України») – м. Херсон, Денис Дудченко («Партія Зелених України») – м. Херсон, Анфіса Родченко – («Єдина Країна») – м. Запоріжжя, Андрій Сакір  («5.10») – м. Чернігів.

Коментарі
30 Травня 2016, 19:33
Оце так сімейка Адамсів... Вже розпочалась веремія виборчих шаманів, тасування карт і пересування наперстків для відомої мети. Інше - чи зможуть тих 5 іногородніх постійно перебувати на окрузі під час голосування та підрахунку голосів, уточнення можливих окремих моментів тощо? Сумніваюся... Давно треба було внести зміни в цей одіозний Закон про вибори, який допускає у склад виборчих дільниць представників, наприклад, нікому невідомої політпартії "5.10". Політтехнологи краще б вже взяли число "3,14", оскільки з частиною слова "Пі..." утворено чимало близьких поліщуку слів, які означають "красти, брехати та інші)) Бо ніхто з притомних не погодиться на 5% податку при купівлі товару замість ПДВ і 10 % податку у вигляді ЄСП...
30 Травня 2016, 20:13
Якщо раніше подібну колоду карт із неіснуючими на теренах Волині партєйками тасували регіонали , то зараз вони теж це роблять, тільки вже від партії БПП Солідарність.Їх туди радо прийняли...а бидлорат буде далі за них голосувати...
01 Червня 2016, 16:39
Чомусь БПП довго "запрягає" свого кандидата, мабуть ще йдуть тьорки. Деякі моменти вирішити таки вдалося, хоча й не так, як планувалось, зокрема відбулась заміна голови ОВК від НФ, як вже уціненого товару, на представника від "Батьківщини". А куди дітися небогам, з появою в парламенті російської бранки Надії зросли акції ЮВТ та її підопічних, відповідно владі тре бути обережнішою на "поворотах", принаймні включати сигнал повороту. Оскільки такий сигнал зміною голови включено, на політичній біржі, зокрема в її секції №23, йдуть торги вже не тільки між Приват і Континіум, але між Рошен і білосердеч-ними. Враховуючи ці зміни та магічні можливості обласного бюджетного комітету, який очолює кандидат від Батьківщини Кирда, розклад сил набрав інших обрисів. Не виключений візит Юлії Володимирівни на округ, її обіцянки-цяцянки з акцентом на боротьбу за справедливість щодо пенсіонерів та інші новелли від цієї політсили. Такі поступки від БПП можуть пояснюватися ще й пошуком влади голосів для майбутнього голосування за зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу. А там за одного битого свого , як відомо, двох небитих від Юлі дадуть. Одним словом результати голосування "прогнозуються", як і раніше в основному на Банковій, але вже із врахуванням вітрів з Грушевського. Дива у цьому нема, оскільки виборці на Поліссі ще ялові, вони сюрпризів, як правило, не підносять))). А, зрештою, поживемо-побачимо, чи ризикне татусь Гунчиком, чи кине в битву на поталу іншу кандидатуру...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024