В районі діє виїзна група з проведення обліку наявних пилорам

30 Травня 2016, 17:01
2639 Джерело: antikor.com.ua

З метою посилення державного контролю за збереженням лісових ресурсів, недопущення їх розкрадання і незаконного використання в районі проводить діяльність спеціально створена виїзна група.

На сьогоднішній апаратній нараді, яку провів голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, говорили про результати діяльності виїзної групи з проведення обліку наявних пилорам, деревообробних цехів і підприємств, що знаходяться на території району та здійснюють виробничу діяльність задля отримання прибутку, -- повідомляє сайт РДА.

За словами в. о. начальника відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму апарату райдержадміністрації Ольги Кузьмич, з метою посилення державного контролю за збереженням лісових ресурсів, недопущення їх розкрадання і незаконного використання, порушення встановленого чинними нормативними актами порядку заготівлі та переробки деревини, орієнтуючись на відповідне доручення голови обласної державної адміністрації від 23 лютого 2016 року № 1110/17/2-16, за дорученням голови райдержадміністрації від 3 березня 2016 року № 292/07/2-16 було створено цю районну робочу групу, до складу якої увійшли представники податкової служби та правоохоронних органів, державних лісогосподарських підприємств.

Учасники наради заслухали інформаційні довідки начальника Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ірини Платонової, директора Камінь-Каширської філії ПАТ «Волиньобленерго» Ігоря Ярошука.

Керівник виконавчої гілки влади краю зауважив, що вирішення даного питання потребує чіткого контролю, а також дієвих механізмів взаємодії з представниками органів місцевого самоврядування.

Коментарі
30 Травня 2016, 22:25
"Оперативненько", я вам скажу, спрацювала виїзна група з проведення обліку пилорам, не пройшло й трьох місяців з часу відповідного доручення голови РДА від 3 березня ц.р. Думаю, що така ж й інтенсивність обліку цих пилорам та кінцевий результат від їх роботи буде, оскільки серед районного керівництва мало хто зацікавлений у цьому. Більше того, всі ж зають, що жодна пилорама в районі без "ліцезії" та даху зверху не працює. А хіба важко було ще раніше запросити офіційну інформацію від голів сільрад про кількість пилорам, їх власників, наявність дозвільних документів, кількість працюючих тощо в розрізі територій, а вже комісією звірити правдивість поданої інформації? Мало того, що знищується ліс, довкілля, в селах при пилорамах виростають такі собі місцеві князьки, які звикають до дармової копійки. А це, у свою чергу, формує цілі прошарки людей, яким наведення порядку, становлення свідомої громади є кісткою поперек горла. Ви думаєте хто в Лугандонії втовкмачував ваті в голову неприпустимість європейської України? Ті ж Єфремови, Ахметови, Іванющенки та їм схожі клюєви, що оберігали свій напівлегальний бізнес, який колись починався з чогось схожого на пилораму. До халяви звикають швидко і найголосніше кричать про відсутність робочих місць і куска хліба саме ці князьки та їх наближені. Результативність роботи цієї комісії буде маркером для районної влади, персонально для Дунайчука щодо бажання навести порядок з незаконними рубками лісу, але, знаючи "досягнення" району в інших секторах, вангую про велику "галочку" на виконання відповідного доручення голови обласної державної адміністрації від 23 лютого 2016 року № 1110/17/2-16.
07 Липня 2016, 15:31
"орієнтуючись на відповідне доручення голови обласної державної адміністрації від 23 лютого 2016 року № 1110/17/2-16, за дорученням голови райдержадміністрації від 3 березня 2016 року № 292/07/2-16:" щось Їм довгенько доходить до лоба аж через три місяці. Сьогодні між іншим говориться в повідомленні про якісь розкопки на території К-Каширського району на місці поховань Першої світової війни Маневицьким держлісгоспом які були санкціоновані Маневицькою РДА. Ото вже капець. Щоб інша територіальна одиниця давала добро на пошукові розкопки пласту культурного шару на іншій територіальній одиниці, а тим більше Маневицької РДА на території К-Каширської РДА. Вони там вже з зглузду з"їхали та думають що центр "повіту" у Них і Все можна. Тепер шановні подумайте що буде коли "повіт" їм призначать. Вони прийдуть у той час розкопувати Ваший К-Каширський детинець. Немає слів.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024