Камінь-каширські сім'ї при народженні дитини отримають «пакунок малюка»

18 Серпня 2018, 10:25
4143

Починаючи з 1 вересня українські сім'ї після народження дитини отримуватимуть одноразову натуральну допомогу - «пакунок малюка». Він складається з набору 25 найнеобхідніших дитячих товарів.

Повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Загальна вартість такого пакунку - 5000 гривень. Оскільки в Україні щороку народжується 400 тисяч дітей, то із держбюджету виділятиметься близько 2 млрд гривень.

«Український Уряд переконаний, що дитина з перших днів життя має отримати усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків. Пакунок малюка є безповоротною адресною соціальною допомогою, та видаватиметься по одному на кожну дитину, а отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини» - зазначають у Міністерстві.

Набір «пакунку» міститиме: підгузки, вологі серветки, різні пелюшки, дві шапочки, «боді» з коротким рукавом та «боді» з довгим рукавом, штани-повзунки, «чоловічки» з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки.

Також до нього покладуть термометри для води та тіла, манікюрні дитячі ножиці, прокладки для лактації, кілька ковдр, матрац для колиски, махровий рушник, іграшка-брязкальце, крем, мило-шампунь дитяче.

Окрім вищеперерахованих дитячих речей  додадуть інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях найкращого догляду за дитиною. Весь комплект упакують в коробку-колиску з міцного картону.

Пакунок надаватиметься кожній родині при виписці з пологового будинку, він підтримає матеріально та інформаційно, та стане серйозною допомогою першочергово тим родинам, які через складне матеріальне становище позбавлені можливості придбати новонародженій дитині якісні предмети догляду та одягу. 


 

 


 

 

Коментарі
18 Серпня 2018, 19:45
ОДМИВКА БАБЛА АБО СКАЖЕННА ТУРБОТА
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024