В ОВК №23 змінили голову

01 Червня 2016, 16:05
1535

Голову окружної виборчої комісії №23 Оксану Коваль (депутатська фракція «Народний фронт») звільнено від виконання обов’язків без припинення членства. Новою головою цієї комісії призначено Світлану Демчук («Батьківщина»).

Про це йдеться у додатку 1 до постанови ЦВК від 31 травня.

Нагадаємо, що під час першого засідання ОВК у неділю, 29 травня, Оксани Коваль написала заяву про відмову виконувати обов’язки голови у складі окружної виборчої комісії в окрузі № 23.

Відповідно до ч. 9 Ст. 37 Закону України «Про вибори народних депутатів України»у разі якщо голова, заступник голови або секретар виборчої комісії відмовляється від виконання своїх повноважень, така особа може особисто подати власноручно написану заяву про складання повноважень до виборчої комісії, що утворила відповідну виборчу комісію. Зазначене подання чи заява підлягає обов'язковому розгляду у строки, зазначені у частині сьомій цієї статті. Рішення про заміну голови, заступника голови, секретаря виборчої комісії не тягне за собою припинення повноважень цих осіб як членів відповідної виборчої комісії. 

Також у згаданому додатку до постанови ЦВК йдеться про те, що член комісії Дмитро Артеменко («Інтернет партія України») достроково припиняє свої повноваження. Новим членом ОВК в окрузі №23 від цієї політсили буде Ніна Савонік(«Інтернет партія України»). Цікаво, що новий член комісії брала участь у жеребкуванні під час формування складу ОВК 27 травня 2016 р. від іншої політичної сили – «Україна майбутнього».

Відповідно до ч. 9 Ст. 37 Закону України «Про вибори народних депутатів України»підставою дострокового припинення повноважень члена окружної, дільничної виборчої комісії є внесення подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024