На Поліссі тисячі людей поклоняються чудотворній іконі

06 Червня 2016, 13:54
2011 Джерело: hromadske.volyn.ua

У Свято-Михайлівському храмі села Бучин Любешівського району знаходиться ікона Божої Матері, до якої щороку з’їжджаються тисячі вірян.

Благочинний Любешівської округи Української Православної Церкви протоієрей Анатолій Шкара каже, що  у ХІІІ столітті місцеві жителі помітили незвичайне сяйво серед заплави річки Стохід, пише Громадське.Волинь.

На тому місці була знайдена ікона. Дива та чудесні зцілення, котрі почали відбуватися перед Образом Божої матері,  надихнули місцевих жителів збудувати на місті з’яви церкву.

Під час Першої світової війни ця церква була спалена, але ікона вціліла. «З того часу стали відбуватися різні знамення та чудеса. Люди отримували зцілення. Відомо, що з тих двадцятих років звершувалися величезні паломництва до цієї ікони», – розповідає Анатолій Шкара.

У радянський період храм було зачинено та перетворено на склад для зерна. Місцеві віряни перенесли її до церкви у селі Деревок.

За незалежної України, коли храм  відновили та освятили, ікона повернулася до цієї церкви. З того часу була відроджена традиція здійснювати хресні ходи. Спочатку вони були не надто багатолюдними – сто, двісті чоловік. В нинішній час це великі процесії. Цього року декілька тисяч людей прийшло вклонитися чудотворному образу», – зазначає протоієрей.

Якщо ви знаєте про цікаві історії з життя релігійних громад нашого краю, надсилайте нам їх на редакційну адресу [email protected]. Ми обов’язково опублікуємо ваші історії на нашому сайті.

Коментарі
01 Липня 2017, 18:03
Поклонятися можна лише Богу
10 Вересня 2018, 23:49
підтримую ідоповнюю поклонятись всьому що не Бог гріх ,розясніть це людям звертаюсь до тих хто має право вчити віри
11 Вересня 2018, 00:08
всеж таки цей поп кращий за лебського хоч він непустив штундів висвячуватись в озері .
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром