Стобихівка: дітей не пустять до школи

30 Серпня 2018, 12:00
Стобихівка: дітей не пустять до школи 8690
Стобихівка: дітей не пустять до школи

Понад 250 дітей не піде до школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району. Батьки учнів школи вирішили не пускати своїх дітей з 3 вересня до навчальнього закладу. 

Роками тут чекають початку будівництва нової школи. Розпочати його мали ще у серпні. Проте проектно-кошторисну документацію не оновили.

Під час зустрічі 28 серпня голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка з селянами стало відомо, що проект будівництва школи у Стобихівці перебуває на експертизі у столиці і фундамент закладуть вже до кінця року. 

Пишуть на сайті Волинської ОДА.

Олександр Савченко приїхав переконати селян у тому, що дітям необхідна освіта та високий рівень знань та запевнив, що за декілька місяців команді обласних фахівців вдалося вирішити чимало проблемних питань, пов`язаних з будівництвом школи. Зокрема, йдеться про виділення землі під навчальний заклад та здешевлення проекту будівництва.

«Ми переробили проект шестирічної давності, який навіть не був прив`язаний до землі, а відповідно був недійсним. Наразі він на експертизі в Києві. Пройде експертизу, оголошуємо тендер і будемо закладати фундамент. Кошти на сьогоднішній день на це є. І в листопаді фундамент буде завершений», - пообіцяв Олександр Ілліч.

Окрім того, проект вдалося здешевити – з 117 млн грн до 80 млн грн. Нова школа буде великою та просторою, розрахованою на 350 учнів. За словами керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, вже за 3-4 роки є надія її відкрити.

Голова батьківського комітету школи Сергій Сухацький каже, що батьки віритимуть тільки реальним діям.

«Батьки вирішили не пускати дітей до школи, поки не почнуть будувати нову. Попередній губернатор сказав – збирайте кошти на співфінансування і почнемо будівництво. Ми назбирали, продовжуємо далі збирати – а школи немає»? — обурений батько.

Після численних годинних дискусій селяни таки потиснули руки голові облдержадміністрації Олександру Савченку. Кажуть, що чекали початку будівництва роками, почекають ще декілька місяців. І погоджуються: дітям потрібно навчатися, адже від цього залежить їхнє майбутнє та майбутнє громади.








 

Коментарі
30 Серпня 2018, 17:23
шо, апять?
30 Серпня 2018, 22:07
а шо ,вони думали наобіцяли і залагодили конфлікт? Ось як треба працювати: https://www.youtube.com/watch?v=kIPdzTv47Uc
31 Серпня 2018, 01:14
Стобихівці вимагають гроші з бюджету, мовляв, ми громадяни України і серед іншого маємо право на гідні умови навчання наших дітей. І це логічно. Але у мене є зустрічне запитання до громади цього села та її лідерів. Зокрема, чи наведено порядок у обліку та реєстрації незаконних легендарних 40 пилорам, які прославили у цьому відношенні Стобихівку не тільки в Україні, але й на пів- Європи? Наступне питання- скільки податків сплатили селяни цього села до бюджетів всіх рівнів і скільки вони отримали грошей за відповідний період у вигляді субсидій, субвенцій, дотацій, допомог, соціальних виплат на дітей, пенсій і т.д??? Який баланс - сплатив/отримав? І ще одне, сакраментальне - у який спосіб стобихівці боронять кордони нашої держави на Сході? Якщо вони пацифісти і віра не дозволяє їм брати зброю у руки, то чи думали вони за альтернативний внесок у оборону і зміцнення своєї держави, якщо така у них є у серці і у душі? Я хочу підтримати цих селян у їх прагненні, аби діти були освічені і мали відповідне виховання, однак вимагаючи у мене особисто, у інших, бо бюджет це мої і наші податки, я не бачу солідарної участі стобихівчан у розбудові громади, повіту та вищих щаблів громадського управління нашої спільної Батьківщини. Звісно, якщо вони вдадуться у подальший страйк, то постане питання про перебування губернатора на посаді і партія влади ПОПа втрачатиме на виборах, але не більше! Але що спільного це має до мене, абстрактного громадянина, котрий має віддати свої податки, даруйте, але м'яко кажучи, байдужим до долі інших співгромадян у цій державі???
31 Серпня 2018, 01:23
Публікуючи рознос Лукашенка про звільнення нерадивих керівників, ви випадком не задумувались, що за розкрадання лісу у Білорусії у стобихівських масштабах вже півсела сиділо б у тюрмі??? Чи може мені заспіваєте, що крадії лісу вимушені так вчиняти, аби, бачте, не вмерти з голоду бо нема роботи? Якраз найбідніші не крадуть, вони знаходять інші більш-менш чесні шляхи заробити на кусень хліба, а крадуть в основному зажерливі та знахабнілі ...
31 Серпня 2018, 01:56
Ох, які ж ці таточки зажерливі.!!!1А на головному ото от штани тріснуть....Пилорами дозволяють жити на широку ногу.Нащо їм та школа,якшо їхні діти теж чекатимуть від держави соціальні допомоги,і пилорами дорізуватимуть останній ліс....
31 Серпня 2018, 13:05
Так ніхто ж не проти, аби стобихівські люди, їх діти заробляли собі на прожиття за посередництва лісу. Серед протестантів є чимало умільців деревообробки, столярки, інших ремісничих професій, котрі при бережливому відношенні до лісу, його природних багатств могли б у гармонії з довкіллям, легально і ефективно працювати, заробляти гроші і жити в умовах первісної природи. Те, що нині місцеві ділки, продаючи кругляк твердолистяних порід лісу, наміть хвойних за сякі-такі гроші, коштує при певній обробці у рази більше. Тернопільські умільці вже перейшли на коріння дуба, інших дерев - обробивши їх і висушивши, виготовляють ніжки, підставки до розмаїтих лавок, стільців, інші речі. Під морилкою і лаком - це сучасні не традиційні штуки, котрі мають неабиякий попит навіть у заможних людей. Не уподібнюймося до тих, хто продає ділову деревину на захід, купуючи взамін у них меблі з тирси і лаком, котрим дихають наші діти і старші батьки... Іншими словами - думаймо, що ми робимо... <br/>Ми живемо, чванимося один поперед одним за рахунок майбутніх поколінь, наших і ваших дітей та онуків! Ми їх обкрадаємо у прямому і переносному сенсі!
31 Серпня 2018, 13:54
Як відомо,риба гниє з голови,я до того, що Стобихівці виживають з крадіжки лісу,але ж і кришування цих крадіжок а отже і (відкати) від тих крадіжок йдуть аж до Луцьких можновладців........Мо хтось скаже що я збрехав???Хтось скаже що &quot;влада&quot; в Уркаїні хороша тим, що сама краде і меншьнам не заважає.тільки різниця в тім що влада краде ліс ЄШЕЛОНАМИ а меншини з Стобихівки і інших лісових жителів крадуть возиками з одним коліщатком і за це їм шиють криминал,і це відразу всі бачать а Єшелони ніхто не бачить і ніякого криминалу їм нема.
31 Серпня 2018, 18:38
А тобі хто заважав вчитись в школі і отримати якийсь фах , щоб годувати себе і свою віруючу сім'ю ЛЕГАЛЬНО?????? <br/>Зараз з голоду здохнути можна якщо тупо лежати вдома на лавці .<br/>Крадіжка лісу і його розпилювання на пилорамах для тіпа &quot;щоб не здохнути з голоду&quot; - це повна маячня і дурня
01 Вересня 2018, 00:02
Стобихівський ліс проходить повірку у Тойкуті і вже до того, що Тойкут бажає для себе свій ОТГ разом з Стобихівкою.
01 Вересня 2018, 00:39
Набридли вже зі своєю школою. <br/>Якщо не в курсі, то поясню, що для того щоб гроші були в бюджеті, потрібно сплачувати податки. <br/>Якби мали мудрість і були богобоязливими, то б місцеві ділки зареєстрували свої незаконні пилорами, сплатили з прибутку податок і вже цих грошиків достатньо було б для нової школи.<br/>Навчились тільки брати і вимагати від держави (соціальні допомоги, нова школа, ремонти доріг), а багато ви самі віддали? Багато з вас працюють на державних роботах? Багато захищають неньку на війні? Багато виконують військовий обов’язок? <br/>Це можна продовжувати безкінечно, майте совість.
01 Вересня 2018, 01:11
9 років я навчалась в цій школі. <br/>Так, вона не найсучасніша, але і не аварійна.<br/>Ще в початкових класах я знала, що здобуду якісну освіту, буду освіченою і свідомою людиною, незалежно від того, в яких умовах я буду навчатись. І зараз переконана що наймодніша будівля не стане запорукою високого рівня знань. <br/>Відстоюєте високу якість освіти? Нова школа не вирішить цю проблему. <br/>Скільки книг прочитала твоя дочка/син за літо? Скільки читає додаткової літератури під час навчання? У скількох конкурсах/грантах/олімпіадах/змаганнях вона бере участь? Починати ж потрібно з себе.<br/>Насамкінець, хто має бажання розвиватись/навчатись, досягне своєї мети незалежно від того як виглядає його школа. І навпаки. <br/>P.S. Коли я приїду додому, зі мною мабуть не вітатимуться ;))
01 Вересня 2018, 11:21
Раджу заспокоїтись бо з гаряча дурню несеш хочу нагадати що бюджет складається не тільки з податків але громаді належить певна частина з проданого лісу Подруге в нас Працює лісова охорона і просто красти ліс вона точно не дасть використовуються якість схеми— можливо але небез відома лісівників.
01 Вересня 2018, 13:06
У вашій Стобихівці треба в першу чергу зробити ОТГ і відправити вас усіх &quot;в самостійне плавання&quot; . Після цього ще будете нити і вити , що вам хтось щось повинен дати?? Здорові бугаї &quot;сидять&quot; на соціальних допомогах , не платять податків ,крадуть ліс, пиляють на нелегальних пилорамах - і ще повертається язик вимагати в держави будувати школу для ваших дітей???
02 Вересня 2018, 15:49
Хто і головне коли подумає про дітей нашого міста, а саме про дітей, які будуть навчатися від тепер у три зміни в першій школі? Чому мовчать батьки? Чому батьки дітей в селі можуть згуртуватися і заявити про свої проблеми та болючі питання на всю Україну? Ми повернулися в 90 і роки, коли в школі навчалися в 3 зміни, тільки тоді була надія, тому що будувалася нова школа. А через декілька років що буде - 4 зміна?
02 Вересня 2018, 17:41
1.Про дітей вашого міста думати треба вам самим , коли на виборах обираєте тих , хто зараз керує і керував ще з 90-років .<br/>2. У переповненості шкіл винні ті , хто у 2005 році ,прийшовши до влади, запровадили чималі виплати на дітей після народження , а про школи і садки НЕ ПОДУМАЛИ! А це ваша кохана Юлія Тимошенко та її оточення.
03 Вересня 2018, 00:14
Люблю справедливих людей .
03 Вересня 2018, 00:14
Люблю справедливих людей .
03 Вересня 2018, 02:18
Люди я з вас просто паражаюся ви самі себе би пожерли якби могли, за таких сел як Стобохівка ще тримається наша Україна , хай люди краще ріжуть той ліс , як їдуть до Польщі на яблука, ви гляньте на те як зменшується населення, якщо ще пропадуть такі села як Стобохівка , з такими темпами далеко наша держава не заїде... <br/>В той час коли ви тут доказуєте за якісь податкі то наші олігархи замість того щоб почати школу будувати...трятять наші гроші на нові віли в Турції чи еміратах, а ви тут дальше сидіте і щитайте чиїсь не щасні гривні )<br/>Замість того щоб бутти єдиними і якоїсь школи добитися , сидіть і дальше своїми ящиками трипайте те що в голову збриде
03 Вересня 2018, 02:19
Люди я з вас просто паражаюся ви самі себе би пожерли якби могли, за таких сел як Стобохівка ще тримається наша Україна , хай люди краще ріжуть той ліс , як їдуть до Польщі на яблука, ви гляньте на те як зменшується населення, якщо ще пропадуть такі села як Стобохівка , з такими темпами далеко наша держава не заїде... <br/>В той час коли ви тут доказуєте за якісь податкі то наші олігархи замість того щоб почати школу будувати...трятять наші гроші на нові віли в Турції чи еміратах, а ви тут дальше сидіте і щитайте чиїсь не щасні гривні )<br/>Замість того щоб бутти єдиними і якоїсь школи добитися , сидіть і дальше своїми язиками трипайте те що в голову збриде
03 Вересня 2018, 11:11
От якщо всі перестануть платити &quot;податкі&quot; , то якраз зменшиться кількість населення і твоя Стобихівка зникне . Соцвиплат на дітей не буде ,бо за них такі які ти і тобі подібні в Стобихівці живуть ,ніде не працюють , тирять ліс і вимагають будувати їхнім дітям школу! Ліс вирізаєте , заганяєте на пилорами тих же олігархів і своїми язиками &quot;трипаєте&quot; про те , що &quot;олігархи замість того щоб почати школу будувати...трятять наші гроші на нові віли в Турції чи еміратах&quot; ? Яке ти дебільне!
03 Вересня 2018, 14:04
Чули про те, що всяка влада від Бога? Що потрібно бути смиренними? Наші брати-сестри такі біди переживали... а тут зібралась купка особливо обдарованих і скачуть аби по телевізору показали, в ютуб закинули
04 Вересня 2018, 11:22
Шановний таті ,якби ваші висновки підтвердилися то б усі школи були б переповнені, а так тільки 1.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024