4 вересня: події, дати, іменини

04 Вересня 2018, 08:00
2176

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 4 вересня.

Іменини святкують: Аріадна, Афанасій, Роза, Фелікс.

Сьогодні мучеників Агафоника, Зотика і Феопрерія (Боголіпа).

Колись у давнину  вірили, що на Агафона щезник допахкує свою люльку і з лісу виходить. Ходить він людськими дорогами та стежками, навідується і на людські обійстя.

Потрапивши на обійстя, щезник снопи перекидає, худобу зі стайні випускає. Щезник – мастак на перевтілення. Його можна сприйняти за живу людину, за знайомого, родича, і лише добре придивившись, побачити, що то була омана… Щезник згадується в повісті «Тіні забутих предків»  Михайла Коцюбинського. 

На Агафона мають з’явитися перші осінні приморозки, які сприяють початку павутинольоту («бабиного літа»). А прикмети такі: «Якщо павутиння прилипає до рослин – на тепло»; «Мало павутиння – до сухої осені». Коли ж цього дня гожа ясна і тепла погода – тепло протримається ще 4 тижні.

Цитата дня: «Завтрашній день – найважливіша річ у житті. Він відвідує нас опівночі. Чудово, коли він приходить і віддається прямо в наші руки. Він сподівається, що ми хоч чомусь навчилися відучора»

Джон Уейн

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024