У Стобихівці діти залишилися без святкової лінійки

04 Вересня 2018, 09:00
Стобихівка 4812
Стобихівка

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району батьки дотримали свого слова і не пустили дітей до школи.

Натомість вранці вони зібралися поблизу навчального закладу разом із вчителями. Директор не з'явився.

Жителі села обурені бездіяльністю місцевої влади, яка понад 10 років обіцяє будівництво нової школи, а до 1 вересня - зробити фундамент. Всі ці роки вони безрезультатно оббивають пороги чиновників.

«Ми готові допомагати будь-чим, що нам скажуть. Вже й зібрали 600 тисяч на цю школу. Ми не просто вимагаємо, але й допомагаємо зі свого боку чим можемо», – говорить житель села Стобихівка Олександр Сущ на телеканалі Нова Волинь.

Зрештою до села завітала поліція, аби визначити чи було кримінальне порушення в діях протестувальників, та місцева влада на чолі з головою Камінь-Каширської районної ради Віктором Сусом. Жителів Стобихівки заспокоїли, що проектна документація перебуває на експертизі. Завершити її збираються до кінця вересня, після того розпочнуть будівельні роботи. 

Батьки школярів налаштовані категорично і стверджують, що поки не побачать бодай якогось зрушення – їхні діти до школи не підуть.

Нагадаємо, 28 серпня голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко зустрівся з селянами, щоб переконати їх у необхідності освіти та високому рівню знань.

Коментарі
04 Вересня 2018, 14:24
Нашій владі головне,щоб люди не піднімали голови,а чиновники тихенько набивали власні кишені.Наівні люди повелись на тогорічні обіцянки і що з того вийшло.Те ж саме буде і в цьому році,покричите трохи потім заспокоітесь, а діти підуть до школи,тому,що ім треба вчитись.Нікого вашим пртестом ви не залякаете,ні Пася,ні Дунайчука,ні Суса,вони і надалі будуть при своіх посадах.
04 Вересня 2018, 22:06
"Наівні люди повелись на тогорічні обіцянки": чому люди через день не заходили до тогоссамого Дунайчука, суса, Савченко?
05 Вересня 2018, 02:39
Таку активність ви проявляли в захисті лісу від незаконних рубок...Таке враження, що Сусу чи Дунайчуку має бути важливо,чи навчаються їхні діти. Не пускаєте дітей до школи - відібрати ті кошти,що витрачаються на освіту та по догляду за дітьми, а також субсидії,доомоги малозабезпеним і пустити на корисну справу. Звикли тільки щось вимагати
05 Вересня 2018, 23:35
Я згоден з вами тільки гроші вимагають. А хто працювати буде. Привикли все життя сидіти вдома Соц виплати отримувати
07 Вересня 2018, 00:58
Люди та станьте візьміть ті гроші що є і за місяць школа буде з кришою стояти на наступний рік ще місяць і діти підуть у нову школи,і ніхто не вкраде ні гривні.і не важливо шо там триндить Влада
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром