5 вересня: події, дати, іменини

05 Вересня 2018, 08:00
2230

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні середа, 5 вересня.

Іменини святкують: Єлизавета,Єфрем, Павло, Іван, Прокіп.

Сьогодні Церква вшановує пам’ять мученика Луппа.

Цей святий жив наприкінці ІІІ – початку ІV століття в Солуні та  був вірним слугою святого великомученика Димитрія Солунського. 

В Україні на Лупи на Гуцульщині відзначали свято вовків (латиною вовк – lupus); крім доїння овець і корів, інших робіт, пов’язаних з тваринництвом, намагалися не виконувати. З цього часу починає облітати листя з осик. «Якщо падолист лягає горілиць – на холодну зиму, а долілиць – зима буде теплою. Пізній падолист – на суху осінь». Можливим був і перший приморозок. «Лупів мороз морозить ніс», – сміючись казали старші люди, адже серйозніші морози були ще попереду. А ще на Лупа господині пекли смачні пироги з брусницею. Саме о цій порі починається масовий збір цієї диво-ягоди і триватиме він аж до листопада.

Цитата дня: «Тільки нещасні вірять у владу долі. Щасливі світу цього приписують самим собі всі успіхи, яких вони досягають»

Джонатан Свіфт

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024