Волинь втрачає статус аграрної

10 Червня 2016, 15:33
Господарюємо за принципом «крок уперед, два – назад» 1962 Джерело: forbes.net.ua
Господарюємо за принципом «крок уперед, два – назад»

В області щороку зменшуються загальні обсяги виробленої сільгосппродукції: згідно зі статистикою, волинський агрокомплекс втрачає від кількох сотих процента до 2-3% валового обсягу.

Це дискредитує давню славу Волині як врожайного аграрного краю. Область опинилася посередині вседержавного рейтингу, поступившись навіть індустріальним областям, пише тижневик «Сім’я і Дім».

Як свідчить порівняльна таблиця державної служби статистики, справи в аграрному секторі нібито виглядають задовільно. Адже сільгосппродукції виростили на 1,9 відсотка більше, ніж загалом у державі. Однак реальна, а не статистична ситуація в сільському господарстві далека від оптимістичної. У 2015-му область втратила два відсотки виробництва валової сільгосппродукції, напередодні – теж близько півтора процента.

За 5 місяців 2016-го місцеві агроформування збільшили обсяги виробництва сільськогосподарської продукції, проте господарства населення зменшили її виробництво. Також зменшилися обсяги молока в області на 3,5 відсотка. Проблемним питанням залишається зменшення поголів’я ВРХ як молочного, так і м’ясного напрямку. До всього, з 1 січня не ведеться погосподарський облік худоби.

– Проте окремі господарства нарощують поголів’я худоби: ПОСП ім. І. Франка Горохівського району (+212 голів), ПОСП «Україна» Горохівського району (+136 голів), ТзОВ ім. Лесі Українки Ковельського району (+167 голів), СГТзОВ «Романів» Луцького району (+228), – констатує прес-служба агроуправління.

Начальник управління Юрій Горбенко зазначає, що з 29 квітня цього року розпочала роботу обласна комісія з питань пільгового кредитування.

– Щодо рослинництва, то цього року маємо хороші види на врожай озимої пшениці, гороху, кукурудзи, соняшника та інших культур, – каже чиновник. – Хто сіє вчасно та дотримується технологій, той має хороші врожаї і повні комори.

Роман ЖИЖАРА

Інфографіка Дмитра АВРАМЕНКА

Коментарі
10 Червня 2016, 23:47
Побачимо тут принаймі про що думає кандидат в депутати Ів.Ів. Вовк про аграрні справи Волині або принаймі К-Каширського району якого підтримують Аграрна партія України та населений пункт району Клітицьк чи достатньо того, що кар"єр попід боком одного і другого й так успішно працює незважаючи на кризу в державі?.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром