Українці об’єднуються навколо Тимошенко, – соціологія

06 Вересня 2018, 11:47
Юлія Тимошенко 2277
Юлія Тимошенко

Перша осіння соціологія демонструє, що Тимошенко – єдиний політичний лідер, який з користю провів літо.

За результатами дослідження Фонду Демократичні Ініціативи, завдяки плідній роботі влітку рейтинг Тимошенко зріс з 13,3% у травні до 17,8% у серпні. Сьогодні лідер «Батьківщини» більш як удвічі випереджає свого найближчого конкурента та має серйозний потенціал для зростання. Далі йдуть Анатолій  Гриценко – 8,4%, Петро Порошенко – 7,9%, Вадим Рабінович – 6,7%, Юрій Бойко – 6,4%, Володимир Зеленський – 6,1%, Олег Ляшко – 5,8%, Святослав Вакарчук – 5,6%. Істотно менший відсоток отримав вибір «інший кандидат» – із 9,7% у травні до 3,7% у серпні. Окремо зазначу, що Тимошенко –  єдиний кандидат у президенти, що має рівномірну підтримку в усіх регіонах. Порошенко та Гриценко більшою мірою підтримують на Заході та в Центрі, а Бойко та Рабіновіча на Сході та Півдні.

 


 

Переважна більшість українців вважають особисті якості політика головним чинником для ухвалення рішення, чи підтримувати його на виборах. На відміну від інших політиків, котрі або не пропонують зрозумілих покрокових планів виходу з кризи, або взагалі показали розбіжність між словами та діями, Тимошенко протягом багаторічної політичної діяльності проводить послідовну боротьбу з олігархами. Це є однією з причин, чому громадяни обирають саме Тимошенко.

Презентовані Юлією Тимошенко на День Незалежності концепції нової конституції та суспільного договору сприймаються, як дійсний механізм повернення влади громадянам. Зрозумілі механізми проведення референдуму за народною ініціативою, прозора можливість відкликання депутатів та звільнення корумпованих чиновників, тотальний контроль за доброчесністю суддів – це саме ті ініціативи Тимошенко, на які очікує держава та котрих вимагають люди.

Вибори президента 2019-го сприймаються українцями як головний іспит, результатом котрого буде або відродження України, її економічного, культурного та соціального розвитку, або ж подальше поглиблення кризи. Саме тому 70% громадян ствердно відповідають на питання: «чи будете ви голосувати на виборах президента?». Громадяни переконані, що сьогодні не можна допустити чергового експерименту над країною. Ситуація кризова і державі потрібен управлінець зі зрозумілим минулим, котрий вже у день інавгурації буде вміло управляти важелями державної машини, аби вивести державу із піке та повернути владу людям.

Сергій Биков,
голова аналітичного центру ІНПОЛІТ

Коментарі
06 Вересня 2018, 16:03
Ага тут головне показати що у найближчого конкурента пішло на мінус. Тож звичайно він свій відпуск проводив в Україні, а не на Мальдівах тому й мінус.
06 Вересня 2018, 17:18
Із-за постійної реклами Тимошенко, ви геть псуєте собі репутацію..є більш цікавіші і важливіші події, пишіть про них в першу чергу!
06 Вересня 2018, 18:16
Кобіта 1960 року ще славна.
06 Вересня 2018, 19:02
Якщо хочете стати Читачем вивчіть українську мову. Я ніколи не напишу «із-за», бо українською – «через». По-друге, до кого ви звертаєтесь? По-третє, існує соціологія, а поряд колективна свідомість. Соціологія може бути адекватною стану речей, може помилятись, через недосвідченість укладачів питань, організаторів опитування. А може брехати. Натомість колективна свідомість не залежіть ні від кого конкретно, оскільки формується на емоційному рівні, на рівні підсвідомості людини, яка здатна певним чином реагувати на фальш і брехню. Підсвідомість людини відповідає за її виживання. Навіть, коли колективна підсвідомість обирає, здавалось, неправильний варіант, - обрання на Президента Януковича, то згодом з’ясовується, що це було правильно, оскільки цей зек вчасно спонукав українців до повстання. З Тимошено ми б й досі перебували у ющінківсько-януківському стані: ні тобі жити, ні тобі вмерти, чи то українці, чи то совки. Власне тому, Тимошенко, Гриценко в такій пошані у Путліна. По-четверте, станом на сьогодні є інформація, що на рівні колективної свідомості перемагає образ політика, який відповідає образу Порошенка або Гройсмана.
06 Вересня 2018, 20:49
соціоЛОХія
06 Вересня 2018, 23:19
Судячи з частоти та кількості публікацій передвиборної реклами "Батьківщини" на сайті Район..., Юля дійсно є лідером з піару своєї партії та ідеї "Влада будь-якою ціною" у глибинці, де ще не так давно за популярністю панував відомий поліщук - Адам Мартинюк & K*. Тому не дивно, що ідея соціальної справедливості, котра є близькою до програми колишньої медведчуківської соціал-демократичної (О), ще може знайти для себе поживний грунт, завчасно і щедро удобрений, переораний та закультивований представниками відповідної конфесії. Чомусь нема цих соціологічних досліджень Фонду "ДІ" ні на найпопулярніших центральних сайтах, ні на сайті самої Ірини Бекешкіної. Прикро інше, ну нехай простий народ, якому вже майже виключили зомбоящик, ще поведеться на таку надоїдливу рекламу, нехай Район. втовче собі копійку від Юлі, бо ж гроші не пахнуть, але ж розраховувати, що така примітивна реклама вплине на активних читачів інтернету - невдячна затія, як на мене...
08 Вересня 2018, 00:38
Тут в неті гуляє замітка редактора Львівської газети &quot;Ратуша&quot; Миколи Савєльєва. Цікавий погляд, як на мене...<br/>А проблема Кравчука полягає у тому, що отримуючи пожиттєву фінансову підтримку від Віктора Медведчука (читай - з Кремля), він змушений відпрацьовувати ці 30 срібняків. Кремль вистріляв майже всі патрони, тому змушений відкривати останні вже й добряче поцвівші консерви...<br/><br/><br/>&quot;ЧОМУ ТАК неймовірно СОРОМНО?<br/><br/>КОЛИШНІЙ очільник СРСР Михайло ГОРБАЧОВ, позбувшись своєї посади, якийсь час рекламував піцу. За це йому платили гроші. Було якось незвично, дискусійно і трохи незручно. Все - таки - ЕКС - ПРЕЗИДЕНТ! Але не було соромно. Чоловік заробляв своєю працею.<br/><br/>ЕКС - Президент України Леонід КРАВЧУК, який приїхав нині до Львова обіляти і оживляти протухлий образ брехливого політика Юлі Тимошенко,. ніколи не рекламував піцу. Але після його сьогоднішнього вояжу до Львова дозволю зауважити: краще б він рекламував піцу. Чи туалетний папір. Чи гандони. ЧОМУ? Бо тоді б не було так неймовірно СОРОМНО. Не йому.. Кравчуку - байдуже. Усім нам. Ви помітили, що совість переважно мучить тих, хто НЕ винен?. Все таки - чоловік був ПРЕЗИДЕНТОМ ДЕРЖАВИ УКРАЇНА.....<br/><br/>А за розміщення на сайтах цієї &quot;НЕЗАЛЕЖНОЇ&quot; думки людини, яка могла пробігти між крапелькапи дощу, а вступила під &quot;дємбєль&quot; в лайно, платив, до речі, штаб БЮТ. Цю новину підтверджують і стукачі з цієї політструктури. Інформація для тих, хто ще має хоч якісь сумніви в тому, що і візит до Львова, і &quot;незалежність&quot; оратора, і висвітлення позиції Кравчука - з одного фінасового і брудного джерела. Не здивуюсь, якщо ще й платили в рублях. Просто поспішали - і не встигли конвертувати...&quot;<br/><br/>Микола САВЕЛЬЄВ, есквайр
08 Вересня 2018, 18:17
Автор статті не уточнив, хто саме з українців об’єднується навколо Тимошенко. Злодії у владі ? Чи &quot;несправедливо&quot; засуджені ?
09 Вересня 2018, 21:54
Тут надибала думку одного з атошників з цього приводу. Прошу:<br/><br/>Алексей Петров<br/>«А вот если вдруг Вона ненароком победит на выборах, то куда нам всем тикать?» Дня три как по мордокнижечке вольготно вальсируют такие мысли.<br/><br/>«Хм», – буркнул Петров и наморщил мозг.<br/>Вот даже сейчас не буду вдаваться в пространственные размышления касаемо предсказания. Можно, конечно, ответить на все это лаконично-античным «Если».<br/><br/>Но лучше трезво посмотреть на вещи.<br/><br/>Я знаю массу АТОшников, вернее, правильней будет сказать – участников войны с россией, которые поддерживают нынешнего Президента Украины. Также знаю немалое количество парней с совершенно противоположными взглядами. Но я не знаю ни одного бойца, который готов поддержать Вону на президентских выборах. (Это совершенно не значит, что таких солдат нет вообще. Обязательно есть, но их количество на уровне арифметической погрешности).<br/><br/>Почему так получилось? Да потому что, когда страна шнуровала берцы, некто с косой на голове выдала тезис о том, что «Ни один танк не должен выйти из казармы». Мы запомнили эти слова, но не послушали и сделали по-своему. Вышли все, кто не зассал. И сберегли страну. Работы ещё много, на всех фронтах, но первый, самый страшный удар мы выдержали…<br/><br/>Убежать из страны после всего прожитого?<br/>После того как почти у каждого мужчины и тысяч женщин полные карманы войны.<br/>Да с хрена-ли?<br/><br/>Никто не отдаст страну на щит газовой королеве, даже и не мечтайте. Пусть хоть на крыльях каждого горобца будет телепаться реклама «нового курса». Бабушки, конечно, проголосуют, и свои пятнадцать процентов она наберёт! Но если сейчас мы своего комбрига (хорошего или плохого, тут можно спорить долго, но очень боевого) сменим на вороватого тыловика, 3,14ец как нашей бригаде «Украина», так и всей стране.<br/><br/>Что потом? Начинать все сначала? Да ну на хрен…&quot;
27 Вересня 2018, 12:42
Лідер злодіїв України Юля
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024