ЦВК зареєструвала кандидатами луцьких братів-комуністів Олександра та Михайла Кононовичів

11 Червня 2016, 10:03
2051 Джерело: press-centr.com

Центральна виборча комісія на своєму черговому засіданні прийняла рішення про реєстрацію як кандидатів у народні депутати у виборчому окрузі № 23 члена КПУ Олександра Кононовича, а у окрузі № 206 – його брата Михайла Кононовича.

Про це стало відомо журналістам видання «Точка опори» у п’ятницю, 10 червня, повідомила Громадянська мережа ОПОРА.

Під час засідання 8 з 12 присутніх членів ЦВК проголосували «за»реєстрацію кандидатом у народні депутати України у одномандатному окрузі № 23 самовисуванця Олександра Кононовича попри те, що він є членом Комуністичної партії України, діяльність якої було заборонено у зв’язку із набуттям чинності Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відповідне рішення ЦВК прийняла і щодо Михайла Кононовича, який відтепер офіційно є кандидатом у народні депутати у одномандатному окрузі № 206.

Нагадаємо, що на своєму попередньому засіданні 7 червня 2016 р. ЦВК відмовила у реєстрації Михайлові Кононовичу, який виявив бажання брати участь у виборах як кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 206.

Відповідно до п. 8 ч. 1 Ст. 60 Закону України «Про вибори народних депутатів» Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата (кандидатів) у депутати в разі: «висування кандидата (кандидатів) у депутати від партії, яка здійснює пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, їхньої символіки та щодо якої в установленому Кабінетом Міністрів України порядку прийнято рішення про невідповідність її діяльності, найменування та/або символіки вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Кононович Олександр Адамович, народився 12червня 1980 року в місті Луцьку, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, член Комуністичної партії України, проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, самовисування.

Крім Олександра Кононовича ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 23. Ними стали Сергій Була (Радикальна партія Олега Ляшка), Володимир Демчук (політична парті «Україна славетна») та Людмила Кирда (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»).

Відповідно до п. 1 ст. 53 закону України «Про вибори народних депутатів України» висування кандидатів, формування та затвердження виборчого списку кандидатів у депутати від партії у загальнодержавному окрузі та висування кандидатів у депутати від партії в одномандатних округах здійснюється партією на з'їзді (зборах, конференції) у порядку, встановленому статутом партії.

Була Сергій Володимирович, народився 7 березня 1979 року в селі Ярославичі Млинівського району Рівненської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, виконувач обов’язки директора, ТОВ «Інвест-Сервіс», директор, ТОВ «ВТП Буратіно», член Радикальної партії Олега Ляшка, проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, суб’єкт висування - Радикальна партія Олега Ляшка.

Демчук Володимир Григорович, народився 10 березня 1990 року в смт Мізоч Здолбунівського району Рівненської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ «Славія», безпартійний, проживає у селі Велика Омеляна Рівненського району Рівненської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «Україна славетна».

Кирда Людмила Федорівна, народилася 9 червня 1967 року в селі Лишнівка Маневицького району Волинської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», проживає в смт Маневичі Волинської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Таким чином, станом на 10 червня у 23-му виборчому окрузі уже зареєстровано 8 кандидатів у народні депутати України: Іван Вовк (самовисування), Ірина Констанкевич (Всеукраїнське об’єднання патріотів «УКРОП»), Федір Веніславський (самовисування), Олександр Пирожик (Всеукраїнське об’єднання «Свобода»), Сергій Була (Радикальна партія Олега Ляшка), Володимир Демчук (політична парті «Україна славетна»), Людмила Кирда (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») та Олександр Кононович (самовисування).

Коментарі
11 Червня 2016, 15:18
Дємбельський ЦВК ще не таке може встругнути, підрахуйством за результатми виборів. Генпрокуратура інтенсивно для людського ока пріє над оформленням паперів щодо зради сотень кримських чиновників у той час, коли у них під носом вчиняється нова зрада...
11 Червня 2016, 15:47
Тут однозначно йде боротьба за якісь десяті соти між Кирдою та Констанкевич. Тому один з можливих варіантів це навіть судові розбірки між "Батьківщиною" та "Укропом". Констанкевич потрібно трохи підтягнутися оскільки вона втрачає потенціал поміж провладною підтримкою тут в К-Каширську, Маневичах. Камінь за Констанкевич оскільки тільки таким чином зможемо переломити "історичний хід продій" нашіптуваний до цього часу єремеєвською командою в Маневичах.
11 Червня 2016, 15:54
Не підписуйся за всіх виборців Каменя. Укроп засипає подачками і що далуть 200 грн., а взамін мільйони підуть до кішень олігархів... Задумайтесь над цим...
11 Червня 2016, 16:29
Я з Вами не згідний тільки з однієї причини, з тієї що вибори проміжні і на загальний стан Верховної ради не позначиться. Але до кінця 17 року нам чекати Децентралізації та в декій мірі 17 рік для К-Каширська переломний оскільки як Ми бачимо самі, що К-Каширський можуть спихнути зі свого історичного місця, а саме з центру Північного Полісся який він був до цього часу за неквапом деких моментів як ото місцева прокуратура, податкова та підприємство К-Каширський автодор. Тому обрання депутатом Констанкевич дає для Нас шанс на відновлення справедливості хоч і з деякими втратами оскільки людина для Нас ця Нова але Нам слід повірити у районну команду яка думається роблять важливі кроки для регіону. Відносно так званих олігархів то Ми на жаль не маємо таких потужних можливостей щоб зорієнтувати політику держави у тому напрямку як Ви говорите - "проти олігархів", Нам (регіону) би тут самим вижити.
11 Червня 2016, 16:51
Можливо в певній мірі і так, але такі лозунги типу Камінь центр повіту почали активно просувати в період виборів. Правильно говорять, про те, що хоче почути виборець. Настрожує мене і методи укропу, а саме підкупи, роздача путівок на ліво і на право.На мою думку, укроп обіцянком про зміну центрів повіту ніяк не допоможе змінити ситуацію, тим паче, що ми самі маємо вирішувати де нам бути.
11 Червня 2016, 20:54
Справа в тому, що Кирда розіб"ється в вздріб щоб стати депутатом не гребуючи навіть прямим підкупом членів комісії. Вони там вже сто відсотків знають в Маневичах з яких кабінетів виходити з готовими результатами. Тим більше Їй допомагатимуть тут допоморощені партєйці які попри домовленість на центральноиму рівні продаються на місці. Тому для К-Каширька залишається тільки один вихід проголосувати одним ривком і в переважній більшості щоб у Них небуло навіть можливостей подумати про якісь інші плани. Все інше для Нас не важливо оскільки як завжди приходять і диктують для Нас свої умови які й так погіршують Наше становище. Думається, що все-таки потрібно шукати людину з мораллю.
11 Червня 2016, 22:36
Добре відпрацьовуєш надані кошти. Повірь тут читають переважно свідомі люди і неповидуться на фальш, який можна прочитати з коментарів.
12 Червня 2016, 19:49
Розумію Ваше прагнення хоч що небуть позитивне сказати за Кирду але на превеликий жаль тут взагалі нічого сказати. Кожний діє зі свого боку переважно у відповідності з отриманою освітою та отриманим життєвим досвідом, наприклад як Вам таке відстоювання інтересів своїх виборців:&quot;Кандидат в народні депутати України Людмила Кирда проспонсорувала закупівлю книг для Маневицької центральної районної бібліотеки. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував, коли Людмила Кирда вручала конверт з грошима директору Маневицької центральної районної бібліотеки Галині Халик. Це відбулося 29 вересня в приміщенні Маневицького районного будинку культури під час урочистостей з нагоди всеукраїнського Дня бібліотек та ювілею Маневицької центральної районної бібліотеки.&quot; https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=MTqeDuo4eTA&quot;. <br/>ТОму людина яка у своєму свідомому житті переважно перебуваючи на посаді бібліотекаря )))))), говорить про якийсь підкуп виборців з боку опонентів тут же буквально у цей час дає конверт з грошима. Це просто неадекватна поведінка шанованої тому знаєте як говорять хто на що вчився.
12 Червня 2016, 23:56
Не чіпайте комуністів ! Чим ви кращий за них? Їх треба поважати. Вони чесно признаються в своїй недалекості. Я комуніст - кажуть вони і тим все сказано. Не те, що інші.
14 Червня 2016, 01:45
Та хрін з ними, з тими Комуненками, най ся бавлять у вибори. Запхають своїх людей в комісії і продадуть підписи на протоколах по договірній ціні Юлі чи кропцям, хто більше заплатить. Ото і всі їхні вибори. Нинішні комуняки прагматичніші політики навіть за Івана Шевчука, вони давно проміняли Капітал Маркса на капітал Бені з Ахметкою))
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром