Кандидат від «Свободи» використав службове становище

11 Червня 2016, 12:14
1596

Перший заступник голови Волинської  облради, який є кандидатом у народні депутати України у виборчому окрузі № 23 провів виїзний прийом громадян у Камені-Каширському.

Відповідний факт зафіксували журналісти видання «Точка опори» у четвер, 9 червня, в приміщення Камінь-Каширської районної ради, пише Громадянська мережа ОПОРА.

Кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 23 від Всеукраїнського об'єднання «Свобода», який працює на посаді першого заступника голови Волинської обласної ради, Олександр Пирожик провів прийом громадян у Камінь-Каширському районі, під час якого поспілкувався з потенційними виборцями на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 р.

1

Відповідне оголошення про проведення виїзного прийому громадян було розміщене у Камінь-Каширському районному друкованому виданні «Полісся».

Журналіст видання «Точка опори» взяв коментар у Олександра Пирожика, якого ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати у 23-му виборчому окрузі 7 червня 2016 року, з приводу того, чи не вважає він такий прийом зловживанням службовим положенням як кандидат.

«Не хотілось мені відміняти цей виїзний прийом. Він об'єктивно останній. Звичайно я піду у відпустку і мабуть через кілька днів почну з'являтись в районах у якості кандидата. Тоді й вестиму якісь моменти агітаційні. Сьогодні я цього не роблю. Я завершую наперед заплановані справи», - зазначив Олександр Пирожик.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 22. ст. 74 України «Про вибори народних депутатів України» кандидатам, які займають посади  в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Крім того, Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що подібні факти можна розцінювати як порушення рівності виборчого права, про що йдеться у Ст. 3 відповідного Закону. Тому Громадянська мережа ОПОРА закликає усіх кандидатів утриматися від зловживань, пов’язаних із використанням адміністративного ресурсу та власного посадового положення у період виборчого процесу.

 

Коментарі
11 Червня 2016, 16:16
Не переконливо. Таким чином можна візити Гунчика списати також на агітацію "свого" кандидата тим більше візит Пирожика відбувся майже у той самий день чи час тому не варто самим піаритися на цих виборах у тому числі "Опорі". Виходить так що агітацію слід проводити тільки по дворах та засмічених місцях населених пунктів оскільки куди не кинь оком найдеш місця в яких так чи інакше задіяні місцева та державна влада, наприклад - школа, бібліотеки, стадіони під прапором мін.молодьспорт, РДА, Білий дім і тому подібні місця. Можливо в деякій мірі Ви праві у тому, щоб політика не приходила у школу, стадіон, лікарню поскільки не слід політизувати такі структури але слід приходити у ті місця де розваляні дахи котельних, розворочені кротами стадіони, безгрошів"я для підтримки молодих талантів і тому подібне у цьому випадку думається претендент Констанкеви у тому часі й тому місці.
11 Червня 2016, 19:35
Юридично важко довести факт агітації за себе коханого, оскільки "така робота" у пана заступника голови - вести прийоми громадян. У такий спосіб, якщо пригадуєте, ще в часи Першого майдану депутати -опозиціонери, які себе називали українськими патріотами, "вели прийом громадян" в палатках на площі Незалежності (тоді ще Жовтневій), в інших критичних місцях і навіть тодішня "злочинна" влада Кучми з юристом Медведчуком не могла юридично на це впливати. Навіть те, що Пирожик зайняв кабінет голови районної ради в робочий час дорікнути чиновнику складно, оскільки робоче місце Суса значно ширше від приміщення цього кабінету, воно практично у всіх точках району і області, хіба окрім свого власного подвір'я))) Ну а дефакто - троха є, шо там говорити, але, якщо тільки й того гріха в Пирожика, що у цьому "службовому зловживанні", то голосувати за нього можна з чистою совістю))
12 Червня 2016, 00:15
За цього чолов"ягу дійсно можна голосувати. Читаючи його програму дійсно розумієш що він гідний бути у Верховній раді. Але сьогодні Нам К-Каширському району потрібно змінити центр прийняття рішень відносно розвитку децентралізації яка останнім часом була не на користь К-Каширська. Шановні краяни Ви бачите самі, щщо район після того як Нас очолював єремеєв відкинутий на задвірки і якщо депутатом буде людина з тієї місцевості Нас в кінці-кінців остаточно залишать за бортом. Тому поважаючи пана Пирожика говоримо сьогодні, що на жаль не Ви сьогодні. Тільки завтра Ми за Вас.
12 Червня 2016, 01:32
Та що ти зі своєю децентралізацією вцепився? Нікому крім нас вирішувати де буде центр повіту. Міняй пластівку проукроповський "пролетарій".
12 Червня 2016, 11:01
"Опора" - це організація, яка існує на гроші медведчука , так само як і так звані партії "УКРАЇНСЬКИЙ ВИБІР" та "НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ" .
12 Червня 2016, 23:51
Єремеєва на посаду ніхто не призначав, його народ обрав.
14 Червня 2016, 11:31
https://www.youtube.com/watch?v=RWIOzC7YzWg . Тут Пирожик пояснив, що в рамках цієї робочої (а не агітаційної) поїздки був ще в Заболотті((Ратнівський район) .Але у вашій статті про це ні мур-мур ...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром