На Камінь-Каширщині незаконно здавали в оренду озеро

06 Вересня 2018, 16:00
Озеро Сірче. Фото: Андрій Куницький 6969
Озеро Сірче. Фото: Андрій Куницький

Державі повернули землі природно-заповідного фонду на Волині з озером площею майже 100 га.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Волинської області.

Орендовані підприємцем земельні ділянки загальною площею 97 га в межах Добренської сільської ради Камінь-Каширського району, на яких знаходиться озеро Сірче, повернули державі.

Прокуратура наполягала на визнанні незаконними та скасуванні розпоряджень голови райдержадміністрації, визнанні недійсними договорів оренди землі та поверненні в державну власність земель природно-заповідного фонду, адже при їх наданні в оренду грубо порушили вимоги земельного та природоохоронного законодавства.

Попри те, що надавати такі землі в оренду може лише Кабінет Міністрів України, голова місцевого органу влади передав в оренду для рибогосподарських потреб озеро, яке розташоване в межах території та об’єктів, що перебувають під охороною відповідно до Закону України "Про природно-заповідний фонд".

Нині земельні ділянки повернуті в державну власність, про що свідчить акт прийому-передачі.

Вживаються заходи щодо внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Коментарі
07 Вересня 2018, 01:29
До Верховного суду дійшли.
07 Вересня 2018, 12:24
А гроші орендарю хто буде повертати . А що платив цей орендар . А скільки часу він незаконно користувався землями. І де була прокуратура весь цей час . А які збитки було завдано . А хто буде відповідати за незаконні дії І так далі . Чи як поматросіл і бросіл . Похвастались називається повернули державі те що й так її належало. Чи може орендареві вже ці землі в тягар от він їх і повернув . От як би похвастались що вони притягнули посадовців які віддали цю землю.
07 Вересня 2018, 12:47
Найбільший браконьер-орендатор!!!Навіщо природні озера віддавати в оренду і чому проста людина повинна платити гроші браконьерам.Нехай власними силами копають ставки,запускають рибу,а тоді беруть плату за рибалку.Розберіться з о.Наболоцьким, де "порибалити " можна, заплативши 250 гривень.
07 Вересня 2018, 12:58
АякПташниквзявпідкар"єр 6 га землі тоже незаконно то нікого не хвилює?
08 Вересня 2018, 09:52
Прізвища героїв озвучте
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024