8 вересня: події, дати, іменини

08 Вересня 2018, 08:00
2223

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 8 вересня.

Іменини святкують: Адріан, Наталія.

8 вересня православні вшановують святих мучеників Адріана і Наталію - покровителів шлюбу.

Також щороку в другу суботу вересня святкують День українського кіно. Фактично це свято є професійним днем працівників кінематографії. Свято з'явилося з виходом президентського указом 12 січня 1996 року.

Як відомо з історії, перше українське кіно зняли в вересні 1896 року. Містом-родоначальником української кінематографії став Харків. Першим оператором кіно в Україні був фотограф Альфред Федецький. Він зняв хронікальні сюжети і в грудні влаштував перший показ в Харківському оперному театрі.

Першою українською кіноактрисою стала Віра Холодна, вона переважно знімалася в Одесі.

Всеукраїнське фотокіноуправління, яке займалося розвитком українського кіно, було засноване в 1922 році. У 1928 році в Україну відкрили Київську кінофабрику, яка згодом була названа на честь Олександра Довженка.

З 2003 року в Україні діє закон, що регулює розвиток кіноіндустрії в країні. На жаль, День українського кіно — це не завжди привід до радості, оскільки рівень українського кінематографа не досягає рівня світової кіноіндустрії — здебільшого через слабке фінансування галузі.

Цитата дня:  «Якщо вам не подобається ваше нинішнє становище, то рухайтеся далі. Життя дає нам вибір, але часто ми опираємося йому. Ми залишаємося на роботі, яка нам не подобається, живемо в місті, яке нам не рідне, живемо з нелюбимими. Ми боїмося щось змінювати в нашому житті. Щоб жити щасливо, потрібно не боятися змін. Саме ви керуєте своїм життям, тільки ви повинні вирішувати, як вам жити. Переконайтеся, що ви слухаєте своє серце!»

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром