Жителі району хочуть новий маршрут

12 Червня 2016, 12:21
2517 Джерело: vk.com

Жителі сіл Підбороччя, Черче, Острівок, Мельники-Мостище і Мостище розпочали збір підписів на підтримку ініціативи відкрити вечірній транспортний маршрут із міста Каменя-Каширського в напрямку сіл Черче та Підбороччя.

Громадяни хочуть, щоб рейс відправлявся із міста в межах 19:00-20:00, прибував до села Підбороччя та повертався у зворотному напрямку. Маршрутка, що відправляється з міста в цьому ж напрямі о 17:30 завжди переповнена.

Відповідно відсутність вечірнього маршруту створює труднощі для людей, що працюють у місті до 18:00 години та студентів, що прибувають до районного центру з усіх куточків України та не встигають вчасно потрапити до своїх домівок.

«Для прикладу у село Хотешів через місто Камінь-Каширський курсує маршрут Луцьк–Хотешів, що прибуває до села о 20:00 годині. А от в Черче такого маршруту немає», – коментують ситуацію селяни та відзначають, що мають намір усіма можливими засобами домогтися від місцевої влади позитивного рішення, готуючи відповідне звернення.


 

Коментарі
12 Червня 2016, 15:56
Що ж тут дивного у такому різному підході до різних сіл. Хотешів колись був центром підготовки бійців УПА, тут працювала окружна школа вишколу української патріотичної молоді в буремні роки Другої світової війни. В радянські тут була кузня керівних кадрів для колгоспів та хірургічної "промисловості" кількох областей і далі. А в Черчі війт Соколов демонстративно зігнорував Указ Президента України про мобілізацію вояків до ЗСУ у критичний для держави час на початках війни з Росією. Вочевидь це "..ов" у прізвищі сільського голови та відповідні настрої місцевих людей - прихожан московського патріархату дають їм підставу вважати свою поведінку на той час правильною. Тому такі й результати з транспортним маршрутом))) Але суть, якщо говорити по суті, полягає в іншому - у самому підході до життя громади. Хотешівці у час конкурентної економіки зуміли переконати у той чи інший спосіб перевізників, що вечірній маршрут до їхнього села буде рентабельним. Щоправда, хотешівська натура і у більш похмурі часи давала їм тяму до виживання і налагодження сполучення з Брестом та Луцьком. А черченці живуть ще досі совком - дайте нам додатковий маршрут... Беріть, скаже їм ринок транспортників. Платіть і беріть навіть нічний рейс з Неопланом чи Маном на 50 місць та з кондиціонерами....Будуть пасажири, буде й маршрут! У збиток ніхто працювати не буде!
12 Червня 2016, 16:06
Що тут говорити? Ви тільки порівняйте одного голову сільської ради з іншим і все стане зрозумілим.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024