Яку ставку земельного податку пропонують за ліс

08 Вересня 2018, 15:15
Нарада в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука 3704
Нарада в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука

Міську та сільські ради Камінь-Каширського району закликають прийняти рішення щодо ставки земельного податку за лісові землі.

Як відомо, із 15 серпня 2018 року набрав чинності Закон України від 10 липня цього року № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств». Згідно з цим документом врегульовується низка питань діяльності фермерських господарств, а також оподаткування земельних ділянок.

Одним із нововведень є запровадження сплати земельного податку за лісові землі (максимальний 5 % нормативної вартості 1 га лісових земель). У такому випадку міській та сільським радам необхідно прийняти рішення про ставки цього земельного податку. У розрізі районів вони є різними, позаяк враховується специфіка лісових ресурсів.

Це питання обговорювали на нараді в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука. У ній взяли участь посадові особи органів місцевого самоврядування.

До присутніх звернулися директори державних підприємств «Камінь-Каширське лісове господарство» В’ячеслав Кузьмич та «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Олександр Грицай. Мовляв, співпраця нині досить важлива, адже від визначених ставок земельного податку за лісові землі залежить належне функціонування цих підприємств.

«Лісові господарства – є основними бюджетоутворюючими підприємствами нашого району. Тому закликаємо міську та сільські ради прийняти виважені рішення щодо ставки земельного податку за лісові землі, аби наша галузь не стала збитковою. У протилежному випадку ми будемо змушені підвищити ціни на лісову продукцію, що може викликати обурення в населення. Тож найбільш оптимальна ставка в даних умовах – 0,1 %», – зауважив В’ячеслав Петрович.

Насамкінець керівник виконавчої гілки в районі закликав врахувати пропозицію лісгоспів і прийняти лояльні рішення.

Коментарі
08 Вересня 2018, 21:46
Подивіться на статки лісників.Збиткова галузь???ЗЛОДЮГИ
09 Вересня 2018, 03:27
Треба було пролонгувати, чим старіший ліс на земельній ділянці тим дорожча ставка податку, наприклад.
11 Вересня 2018, 05:12
&quot;&quot;що може викликати обурення в населення&quot;&quot;<br/>Лицеміри коли це ви продавали ліс населенню
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024