9 вересня: події, дати, іменини

09 Вересня 2018, 08:00
1995

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 9 вересня.

Іменини святкують: Савва.

Україна відзначає День танкіста.

Свято було встановлено для підтримки ініціативи танкобудівників України і ветеранів танкових військ, а також для виховання нових поколінь танкістів ЗС України у найкращих традиціях минулих поколінь.

Також сьогодні День працівників нафтової та газової промисловості України.

Це свято вперше з'явилося в СРСР в 1980 році, коли Президія Верховної Ради СРСР видала указ про його заснування.

У нафтовій промисловості зайнято близько 1% населення України. Ці люди щодня займаються видобутком природних ресурсів і вносять величезний вклад до економіки та розвитку країни.

Робота нафтовика та газівника — не казка. Багатьом, звичайно, здається, що там, де нафта — золото рікою й діамантові розсипи. Але насправді це важка праця, за якою стоять сотні тисяч людей. Щороку в Україні зростає відсоток копалин, що здобуваються, з’являються нові технології видобутку, галузь розвивається.

В день нафтовика й газівника нагадуємо всім, що надзвичайно важливо берегти природні ресурси та довкілля.

Цитата дня:  « Ви не можете почати новий розділ книги, поки не прочитаєте попередній. Не забувайте подивитися назад — як далеко ви пішли від того, що було … І не робіть тих же помилок, що робили раніше».

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром