10 вересня: події, дати, іменини

10 Вересня 2018, 08:00
1503

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні понеділок, 10 вересня.

Іменини святкують: Анатолій, Алла, Арсеній, Афанасій, Веніамин, Григорій, Денис, Єфим, Захар, Інесса, Йосип, Павло, Федір.

Сьогодні відзначається Міжнародний день біодизеля, присвячений екологічно чистому пальному. Дата свята вибрана на честь події, яка сталася в 1883 році. Саме 10 серпня того року відбулася демонстрація першого двигуна, в якості палива для якого було використано арахісове масло.

У народі 10 серпня вшановуються Прохори-Пармени. У цей день святкували ковалі, а ще селяни викопували цибулини тюльпанів, зривали дозрілі груші, збирали урожай молодої картоплі і готували з неї страви. Кажуть, що будь-які торги у цей день не зададуться.

Цитата дня: «Просто згадайте все те хороше, що було у вас в житті раніше і зосередьте свою увагу на все хороше, що чекає вас попереду».

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром