Стартувала інформаційна кампанія, присвячена 85 роковинам голодомору

10 Вересня 2018, 10:00
Стартувала інформаційна кампанія, присвячена 85 роковинам голодомору 2779
Стартувала інформаційна кампанія, присвячена 85 роковинам голодомору

За 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору Україна і світ з першого вересня розпочинають вшановувати загиблих українців під час геноциду 1932-1933 років.

Інформаційна кампанія, розроблена Українським інститутом національної пам'яті, включає всеукраїнські та міжнародні заходи.

Інформує Урядовий портал.

Зокрема:

- відкриття виставки «Україна 1932-1933. Геноцид голодом» (яку демонструватимуть в усіх областях України та багатьох країнах світу),

- проведення Міжнародного форуму «Україна пам’ятає, світ визнає!» у столиці в листопаді,

- поширення соціальної реклами та брошур про Голодомор.

Першого вересня в Києві розпочали Міжнародну акцію «Запали свічку пам'яті», яка протягом 85-ти днів проходитиме у 85 куточках світу. Мета акції - об’єднати українців усього світу та іноземних громадян задля пам’яті про один з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття. Публічний захід, який буде продовжуватися щодня, в іншому місті, в іншій країні світу, завершиться у Києві 24 листопада.

На веб-сторінці «85-ті роковини Голодомору», опублікують матеріали щодо теми Великого голоду: статті, ґрунтовні дослідження, наукові праці, фотографії, документи та інше.

Окрім того, на офіційних сторінках Українського інституту національної пам’яті у соціальних мережах (facebooktwitter) із першого вересня по 24 листопада, щоденно оприлюднюватимуть матеріали, в рамках інформаційної кампанії «85 фактів, історій та свідчень про Голодомор». Зокрема: факти про Голодомор 1932-1933 років, спогади свідків, уривки зі щоденників очевидців Голоду, статті істориків, добірки художніх та документальних фільмів, прози та поезії, зразки народної творчості, створені у ті часи, фотохроніка, документи. Також надзвичайно важливі історії людей, які не боялися говорити правду, допомагали тим, хто потребував шматка хліба, рятували інших ціною власного життя, повставали, боролися і перемагали, попри тиск нещадного більшовицького режиму.

Інформаційна кампанія має хештеги: #Голодомор85 #Holodomor85. 

Гасла цьогорічної інформаційної кампанії:

«Ми пам’ятаємо! Ми – сильні!» – для України.

«Україна пам’ятає! Світ визнає!» / «Ukraine remembers, the World acknowledges!» – для світу.

День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. у 2018 році припадає на 24 листопада. Цього дня планують провести громадську акцію «Запали свічку». О 16:00 пам’ять жертв геноциду українського народу вшанують хвилиною мовчання. Кожен охочий може згадати загиблих українців та запалити свічку на своєму підвіконні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39