Що варто знати камінь-каширцям про «змову» мобільних операторів

10 Вересня 2018, 12:00
«Велику трійку» мобільних операторів підозрюють у змові 2426
«Велику трійку» мобільних операторів підозрюють у змові

Монополісти мобільного зв’язку перейшли на новий здирницький формат надання послуг: замість календарного місяця послуги зв’язку надаються на чотири тижні. Отож абоненти будуть вимушені оплатити зв’язок протягом 12 місяців 13 разів.

До Верховної Ради України надійшла електронна петиція від Барсукова Олексія щодо необхідності жорсткішого регулювання тарифної політики мобільних операторів.

«На сьогодні на більшості території України (за межами великих міст) громадяни змушені користуватися послугами одного з операторів «великої трійки» («Київстар», «Vodafone» та «Lifecell»), які, поділивши ринок, проводять узгоджену тарифну політику, направлену на постійне подорожчання послуг для кінцевого користувача. Так, недавнє зменшення пакетного терміну до 28 днів було здійснено ними одночасно. За наявності очевидної картельної змови між операторами, вважаю, що єдиним способом захисту користувачів від їх свавілля є законодавче закріплення принципів тарифікації послуг мобільного зв’язку, яке виключає неоднозначне трактування та маніпуляції», – йдеться в петиції.

 Зокрема обурення викликало не лише одночасність дій, але й суттєве подорожчання зв'язку. Так, для багатьох українців фіксована телефонія – єдиний засіб зв'язку з близькими і можливість отримати інформацію від органів місцевої влади, служб соцзахисту та екстрених служб. І зростання тарифів б'є по кишенях наших громадян. 

До слова, нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації, у два етапи підвищує граничні тарифи на фіксовану телефонію на 9–27%! З 1 листопада 2018 року абонплата за телефон без погодинної оплати зросте з 43,85 до 51,3 грн. А з 1 січня 2019 року — до 55,92 грн.

 

Читайте також:

Кoли і на скільки зрoстуть зарплати і пенсії

За рівнем заробітків Камінь-Каширський район входить у трійку волинських лідерів

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024