11 вересня: події, дати, іменини

11 Вересня 2018, 08:00
2623

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 11 вересня.

Іменини святкують: Іван.

11 вересня – православне свято Усікновення голови Іоанна Предтечі. У цей день найближчому попереднику Ісуса Христа, який передбачив його прихід і хрестив Месію, відрубали голову за наказом царя Ірода.

У свято Усікновення голови Іоанна Предтечі не можна брати в руки нічого гострого, нехай то ніж, виделка чи навіть голка. Крім того, в цей день не можна вживати в їжу круглі продукти: хліб, картоплю, капусту, цибулю, кавуни, яблука, а також помідори. Всю їжу бажано приготувати напередодні. Все, що зазвичай ріжуть, у цей день відламують руками.

Цей день варто провести в строгому пості – на знак вшанування пам'яті Івана Хрестителя. У цей день не варто радіти, вести активний спосіб життя, не можна бенкетувати, краще задовольнятися скромною їжею.

Усікновення голови Іоанна Предтечі - свято осіннє. Вважають, що в цей день осінь повноправно вступає у свої права.

Цитата дня: «Якщо двері не відчиняються, значить вони не ваші. Коли ви відчуваєте втрату в житті — пам’ятаєте, що потрапивши не на ту стежку, ви завжди можете розвернутися і знайти інший шлях. Є безліч різних шляхів для прийняття одного і того ж рішення. Можливо, ви все ще шукайте потрібні двері, потрібний шлях. І тут не потрібно поспішати і квапити свою долю».

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024