Нові стандарти допоможуть підвищити якість обслуговування пенсіонерів

11 Вересня 2018, 12:00
Нові стандарти допоможуть підвищити якість обслуговування пенсіонерів 2778
Нові стандарти допоможуть підвищити якість обслуговування пенсіонерів

На Волині продовжують модернізацію пенсійної системи шляхом об’єднання підвідомчих управлінь Фонду.

Повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Основною метою реформування є підвищення якості обслуговування громадян через впровадження нових стандартів обслуговування, а також її збалансування.

«Для того, щоб громадяни, які сьогодні працюють, могли сподіватися на гідну й справедливу пенсію, Пенсійному фонду України потрібно досягти фінансової стабільності, запровадити накопичувальний рівень, здійснити модернізацію пенсійної системи. Над усіма цими питаннями поступово працюємо. Ми створили нову систему обслуговування громадян та удосконалюємо її. Обробка пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій зробить систему прозорою та скоротить до мінімуму розгляд звернень громадян на призначення (перерахунок) пенсій. Розвиток дистанційного обслуговування поліпшить якість обслуговування наших громадян в органах Фонду», – зазначає Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Постанова Кабінету Міністрів України № 628 від 22 серпня 2018 року «Про деякі питання функціонування Пенсійного фонду України» говорить, що всі підвідомчі управління Фонду в області приєднуються до головного управління Пенсійного фонду України в області.

Це допоможе скоротити витрати на утримання управлінського апарату органів Фонду завдяки оптимізації функцій і об’єднання дрібних підрозділів. При цьому на районному рівні створюються підрозділи, які обслуговуватимуть громадян на місцях. Це так звані сервісні центри, які й надалі будуть надавати пенсійні послуги. А в об’єднаних територіальних громадах віддалені робочі місця уже функціонують.

«Якість обслуговування пенсіонерів, застрахованих осіб і страхувальників, взаємодія з територіальними громадами, органами місцевої влади незалежно від територіального розподілу залишиться на належному рівні», – говорять у Пенсійному фонді.

Коментарі
11 Вересня 2018, 15:49
"всі підвідомчі управління Фонду в області приєднуються до головного управління": хіба вони не були приєднані до цього часу )))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024