Камінь-Каширщина: держава виділила 80 мільйонів на пошуки міді

11 Вересня 2018, 19:10
Камінь-Каширщина: держава виділила 80 мільйонів на пошуки міді 2517
Камінь-Каширщина: держава виділила 80 мільйонів на пошуки міді

Державному підприємству «Українська геологічна компанія» надали дозволи та кошти на проведення георозвідувальних робіт для виявлення покладів міді.

Про це повідомляє постійна комісія Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Під час засідання комісії, 11 вересня, обговорили питання, аби надати в користування надра для геологічного вивчення родовищ руди міді самородної в межах Ратнівського рудного поля. Це охоплює територію земель Забродівської та Поступельської сільських рад Ратнівського району (85% площі) та Хотешівської сільської ради Камінь-Каширського району (15% площі)

«Держава виділила 80 мільйонів гривень державному підприємству та відповідні дозволи на проведення георозвідувальних робіт для пошуку покладів міді в районі Ратнівського рудного поля», – пояснив голова комісії Василь Столяр.


Члени комісії вирішили надати Державному підприємству «Українська геологічна компанія» надра у користування з метою вивчення родовищ руди та рекомендували відповідний проект рішення на розгляд сесії облради.

 

Коментарі
12 Вересня 2018, 01:22
Там у реченні слід писати &quot;...міді самороДної&quot;, бо саморобна буває лишень самогінка )), хоча вона також часами буває &quot;&quot;родненька&quot;, де ж тебе взяти посеред ночі&quot; ))<br/>За часів СССР всі ці поклади міді детально розвідані, зазначені на картах, тепер наші &quot;вчені&quot; і геолоХи троха підзароблять грошенят та підлатають сімейні бюджети, але великого промислового значення ці поклади не мають. Краще б держава років десять тому монополізувала прийом металу у своїх руках у т.ч. і міді, тоді мали б якийсь зиск, а тепер в умовах війни варто було б обійтися без нераціональних розробок землі. У наших краях, до слова, у бік Любешова у ті часи також були віднайдені кімберлітові трубки (алмази), однак їх поклади також незначні, тим паче ми не маємо сучасних високотехнологічних і малоінвазивних щодо грунтів методів їх добування...
12 Вересня 2018, 16:02
Най зароблять копійчину, чому ви Хріне такі?
13 Вересня 2018, 02:06
Мідь добувалася переважно відкритим способом і переважно напевно що в РСФСР й тому не мала переважного для цього місця перспектив. Тут скоріше всього справа піде не тільки про мідь як й про золоторудний прошарок або й взагалі про інші метали про які вже раніше говорили років зотри назад.
14 Вересня 2018, 06:24
Хрін браво ви праві
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром