Камінь-Каширський район змінить свої межі

12 Вересня 2018, 09:00
Камінь-Каширський район змінить свої межі 4728
Камінь-Каширський район змінить свої межі

На Волині шість районів планують змінити свої межі через бажання деяких сіл приєднатися до об’єднаних територіальних громад інших районів.

Про це говорили під час круглого столу Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Зокрема, Тоболи і Нові Червища хочуть в Приліснеську ОТГ, тобто з Камінь-Каширського району в Маневицький. Звірів та Дерно, що нині Ківерцівського, можуть приєднатися до Липинської ОТГ Луцького району. А Старовижіські села Секунь та Буцин хочу існувати разом із Дубівською громадою Ковельського району. 

Загалом 11 сільських рад хочуть приєднатися до вже створених ОТГ.  Кажуть, що рішення не є остаточними. 

Наразі добровільна децентралізація – на етапі об’єднання сільських рад. Тут діють лише декілька правил. Зокрема, громада має об’єднувати не менше п’яти тисяч мешканців і бути фінансово спроможною. 


«Громада-середнячок по фінансових показниках з доходами на одного жителя - півтори тисячі гривень. У нас таких громад - більшість. Тільки 10 громад з 40-ка мають більше власних доходів на одного жителя», - розповів експерт з фінансів Центру місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк в ефірі 12 каналу.

Згідно з перспективним планом ОТГ не може існувати на окремих територіях, вона має мати спільні межі.  На Волині є декілька проблемних населених пунктів, де мешканці хочуть приєднатися до громади, з якою не межують. Це стосується Грибовицької сільської ради, яка не хоче співіснувати з Нововолинськом.  Тим самим відрізають селище Благодатне, яке юридично є мікрорайоном шахтарського міста. 

Загалом на Волині із 74 запланованих ОТГ створено 50.

«50 створених об’єднаних громад на Волині чудово демонструють напружену та насичену роботу радників і працівників Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, представників Волинської обласної ради та органів місцевого самоврядування протягом кількох останніх років», - зауважила радник з децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан.

 

Читайте також:

Як у Камені-Каширському дебатували про створення ОТГ в районі

Формування громад Волині без «білих лям»: що зміниться у Камінь-Каширському районі

Дві камінь-каширських сільради можуть об'єднатися із ковельськими

Коментарі
12 Вересня 2018, 13:00
&quot;Всихання&quot; району, бо ще ж на черзі і Тойкутська епопея, не є випадковим, це результат тривалого перебування при владі району політичних сусликів різного штибу. Ці &quot;звірки&quot; впродовж свого життя лишень риють нори для своєї схованки існу, а в процесі еволюції набули таку корисну для себе здатність - напихати за щоки стільки зерна і горішків про запас, що у лапках, як це передбачала колись природа, донести до нірки вони не змогли б ніколи. І що цікаво, їхня особливість - передбачати &quot;ранню чи пізню весну&quot;, дає їм можливість не витрачати зайвого жирку без потреби і пробуджуватися лишень тоді, коли добре пригріє сонечко. Так і виживають ці симпатичненькі у цілому створіння, а коли місцина для проживання вже стає непридатною, вони чи їх нащадки мігрують на більш сприятливі землі...<br/>Ну і ще одне, якщо суслики запримітять потенційну для себе загрозу - тут же свистять для своїх сородичів, мовляв, рятуйсь, ховайсь хто куди може!
12 Вересня 2018, 13:45
&quot;політичних сусликів різного штибу.&quot;: цілком згідний з паном &quot;Хрін&quot;. Навіть коментувати вже не хочеться. Саме такі й виживають на кістяках камінь-каширців. Нудно аж до блювотиння.
12 Вересня 2018, 14:26
Суслик, або українською – ховрах, є істотою природною, а тому для неї корисною, чого не можна сказати про місцевих начальників, бо то є представники світу неприродного, а тому загрозливого для життя людини. Проте природа своє візьме: району не стане, то й з ним. Не в районі щастя, начальства та суддів з мєнтами трохи поменшає. Але є перспектива утворенню вільного міста Камінь-Каширський, бо начальство в нім недалеке, але горде і під якісь Манєвичі чи Любашові однозначно не підуть. Не гоже городу під село лягати, а Бондару людей слухатись.
12 Вересня 2018, 17:38
Прос...али район
12 Вересня 2018, 19:33
Думаю, що ця технічна помилка Вашого звернення до відомого на цьому сайті коментатора -&quot;Каіню&quot; цілком випадкова і не має жодного натяку на відому біблійну жертву - його брата Авеля )) <br/>А тепер по суті. Дякую, що уточнили українською правильну назву цих звірків у моєму коментарі, але це я, повірте на слові, не від своєї неосвіченості чи зрусифікованості, хоча таке також є. Ця алегорія з головним героєм &quot;сусликом&quot;чомусь мені видалась більш вдалою і, мабуть, ви здогадуєтесь чому... <br/>Тим паче це не є аж така страшна помилка, оскільки, цитую: &quot; Перша згадка ховраха під назвою «сусол» - в Іпатіївському літописі&quot; ))
12 Вересня 2018, 23:21
Таки так. Чогось поспішав
13 Вересня 2018, 10:03
На Поліссі суслики не проживають. Тут,розумієте,повхи живуть. Особливості життєдіяльності повха тільки частково подібні до суслика.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024