Камінь-Каширські водосховища хочуть включити до природно-заповідного фонду області

13 Вересня 2018, 10:00
Стохід 2207
Стохід

Три державні водосховища в Ковельському та Камінь-Каширському районах хочуть включити до природно-заповідного фонду області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, 11 вересня, – повідомляється на сайті Волинської обласної ради.

Як розповів депутат, голова комісії Василь Столяр, це необхідно зробити, аби унеможливити порушення. Так, попередньо зловмисники у водойми запускали рибу, аби «покращити умови її розведення».

«Вони взяли в Києві висновки про те, що їм дозволено це робити, ні копійки не платять державі, запускають рибу й за її ловлю беруть із людей гроші. Окрім того, одна з фірм проводила там чемпіонат України з ловлі риби в період нересту. Тому був складений протокол експертом із рибної інспекції про те, що не можна в період нересту проводити ловлю риби», – зазначив Василь Столяр.

Та додав: «На державному майні заробляють гроші. Це неправильно. Тому я висунув пропозицію, аби зробити природно-заповідний фонд. У нас кошти на це виділені».

Депутат звернув увагу, що це передусім «частини меліоративної системи, вода з яких у випадку необхідності має надходити на угіддя».

Коментарі
13 Вересня 2018, 18:49
Нехай краще за ті гроші які виділяються для Них викосять річку Цир хоч би в межах міста, заростає навіть води вже подекуди невидно.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром