На Камінь-Каширщині знищили осередки небезпечної рослини

14 Вересня 2018, 12:00
Борщівник Сосновського 2454
Борщівник Сосновського

На території Камінь-Каширського району здійснили комплексні заходи щодо боротьби з борщівником Сосновського.

Повідомляє Головне управління Держспоживслужби у Волинській області.

З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері  захисту рослин, зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище і здоров’я населення, додержання земельного та природоохоронного законодавства ці заходи здійснили на території Волинської області.

Головне управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області розробили органам місцевого самоврядування «Рекомендації по знищенню борщівника Сосновського». 

Райдержадміністрації області, зокрема і Каменя-Каширського, створили робочі групи та провели обстеження площ на виявлення борщівника Сосновського. Сільські ради, керівники агроформувань, власники земельних ділянок провели агротехнічний, механічний та хімічні методи боротьби щодо знищення рослини.

А також, у школах провели роз’яснювальну роботу щодо небезпеки борщівника Сосновського та методи надання першої медичної допомоги при контакті з цією культурою. 

Довідково: Сік рослин під впливом сонячного світла (ультрафіолету) здатний підсилювати пігментацію шкіри людини і тварин, викликати дерматити, які називають «опіками». Найчастіше дерматити від попадання соку борщівника на шкіру проявляються у вигляді пухирів, які викликають неприємні больові відчуття. Такі пухирі з часом стають темними плямами, що сходять протягом 3-6 місяців. Відомі навіть летальні випадки від численних опіків шкіри у дітей молодшого віку.

Камінь-Каширська районна державна адміністрація інформує, що виявлені осередки були знищені. На даний час борщівника Сосновського на території району не виявлено. 

 

 

Коментарі
14 Вересня 2018, 19:22
Таких рослин по Україні дуже багато і ніхто з ними не бореться. Чому в Камені воюють із вітряками?
14 Вересня 2018, 20:02
Немає людям чим зайнятися . Таких вітряків по лісі є багато.
16 Вересня 2018, 01:54
На даний час борщівника Сосновського на території району не виявлено. Піздець. Брешуть як собаки
16 Вересня 2018, 05:24
На днях буду в в районі олексіївки в полі , зайду гляну може й справді знищили плантацію
16 Вересня 2018, 17:40
Я не розумію сарказму і невдоволення читачів. Якщо просто споглядати і нічого не робити то борщівник з кожним роком займатиме все більші території.
17 Вересня 2018, 16:10
Лола. Зазвичай борщівник Сосновського не росте в лісах. Він росте на відкритих добре освітлених ділянках. Ви мабуть сплутали борщівник з дикорослим пастернаком що не несе ніякої шкоди.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024