16 вересня: події, дати, іменини

16 Вересня 2018, 08:00
3350

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 16 вересня.

Іменини святкують: Василиса, Єфим, Іван, Костянтин, Петро, Харитон.

Сьогодні Домни Нікомедійської, а також День працівника лісу.

На Домни сягало свого апогею копання картоплі. На городах хазяї розпалювали вогнища, пекли бульбу і гріли руки, «щоб не мерзли зимою». А ще на тинах розвішували надбиті чи тріснуті глечики і макітри. Тримати в хаті їх було небажано, враховуючи упереджене ставлення українців до битого посуду, а на паркані вони мали виконувати роль своєрідного оберегу. Будь-хто, прийшовши до двору з недобрими намірами, кинувши оком на тин з глеками – враз забував про лихе і втрачав свою чаклунську енергетику.

У третю неділю вересня своє професійне свято відзначають також люди, які піклуються про лісові багатства та сприяють їхньому раціональному використанню. День працівників лісу заснований Указом Президента України в 1993 році.

Наша країна посідає восьме місце за кількістю лісів на території. Половина лісів України була створена штучно. 649 постійних розсадників, де вирощують величезну кількість постійних посадкових матеріалів, функціонують і зараз.

Цитата дня: «Не кажіть, що Вам не вистачає часу. У вас є точно така ж кількість годин на добу, як і у Хелени Келлер, Пастера, Мікеланджело, матері Терези, Леонардо да Вінчі, Томаса Джефферсона, Альберта Ейнштейна, і т.д. ... »

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром