ОПОРА знову фіксує порушення: кандидатка від «УКРОПу» агітує через благодійний фонд

16 Червня 2016, 11:43
1493 Джерело: Громадянська мережа ОПОРА

 У смт Маневичі кандидат у народні депутати Україні  від політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» Ірина Констанкевич 14 червня почала передвиборну агітацію, використовуючи благодійний фонд та ігноруючи рівність виборчого права.

У смт Маневичі, на вул. Луцькій, 14 червня спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував появу білборду, який містить елементи передвиборної агітації, а саме фото кандидата у народні депутати України Ірини Констанкевич,гасло політичної партії «Тільки разом змінимо життя на краще!», зазначення 23-го виборчого округу та логотип благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», заступником керівника якого є кандидат.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 3 Закону України «Про вибори народних депутатів України» рівність прав і можливостей кандидатів у депутати, партій – суб'єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі забезпечується забороною використання кандидатами у депутати, партіями – суб'єктами виборчого процесу під час фінансування передвиборної агітації інших коштів, крім коштів виборчих фондів.

На відповідному білборді зазначена інформація про замовника, установу, що здійснила друк, тираж та відповідальну за друк особу. Втім, станом на 14 червня ні до ЦВК, ні до Маневицької ОВК не надходило інформації про відкриття виборчого фонду кандидатом у 23-му виборчому окрузі Іриною Констанкевич.


Громадянська мережа ОПОРА взяла коментар з цього приводу у розпорядника виборчого фонду кандидата у народні депутати України Ірини Констанкевич Ігоря Поліщука. За його словами, виборчий фонд кандидата було відкрито ще 9 червня у Маневицькому відділенні ПриватБанку.

Нагадуємо, що відповідно до ч. 6 ст. 48 Закону установа банку не пізніше наступного робочого дня після дня відкриття відповідного накопичувального, поточного рахунку виборчого фонду партії письмово повідомляє Центральну виборчу комісію та Національне агентство з питань запобігання корупції про відкриття відповідного рахунку та його реквізити.

 

Коментарі
16 Червня 2016, 19:04
Цікаво знати яким же Законодавством керується "Опора" коли заявляє, що людина яка сьогодні є претендентом на своїх білбордах зазначає логотип громадської організації в якій Вона працює заступником цього фонду. Це те саме коли наприклад поряд з цим логотипом Вона розмістила б логотип усіх в яких перед цим працювала або працює. Тому визначення "Опори" про те, що мовляв Вона порушує при цьому Законодавство про вибори то це принаймі дивна поведінка самої "Опори".
16 Червня 2016, 19:28
Зафіксоване порушення і годі тут квакати. Щось не подобається позивйтеся до суду на "Опору"
16 Червня 2016, 20:04
Як можна надіятися на ОВК, що розташована в Маневичах, а її члени з різних куточків України, коли у цьому районі вже стріляють по людях, які з тих чи інших причин заїхали в ліс? Про це пише Волиньпост, повідомляючи про підстрілено 16 річного хлопця з К-Каширського району, що проїжджав біля бурштинових копалень.
16 Червня 2016, 22:50
Стріляли на Рівненщині
17 Червня 2016, 01:10
Ви так собі, чи хотіли щось сказати? Я так думаю, що ви можете надіятись. І навіть крім цього можете ще щось.
17 Червня 2016, 11:37
Проблема не в олігархах , а в самих виборцях))<br/>Якби олігархи давали за голоси гроші, виборці брали - і не голосували, то б дуже швидко ця політтехнологія зникла як дим...А так лохторат бере гроші і чомусь тупо &quot;відпрацьовує&quot; їх
17 Червня 2016, 18:12
Опора - це кілька політичних проституток, які тупо думають під кого лягти. Хай усі кандидати пишуть де працюють і в усіх однакові можливості: прокурор, обікрав пів Каменя і ліс вирізав, миє бурштин в Маневичах і все таке... А ми подумаємо за кого голосувати потім
17 Червня 2016, 23:44
І хто ж такий кандидат?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024