17 вересня: події, дати, іменини

17 Вересня 2018, 08:00
2775

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні понеділок, 17 вересня.

Іменини святкують: Афанасій, Донат, Моїсей, Роберт, Федір, Юліан.

В Україні відзначають День Рятівника. Указом Президента України Віктора Ющенка від 12 вересня 2008 року було засновано свято, присвячене співробітникам однієї з найнебезпечніших і відповідальних сфер - Державній Службі України з надзвичайних ситуацій.
Традиційно 17 вересня проводяться заходи і концерти, на яких йде вручення пам`ятних призів, нагород і відзнак, а також присвоюються чергові звання і поминаються загиблі на службі. Дата приурочена до церковного свята - Дня Ікони Божої Матері «Неопалима Купина». У віруючих ця ікона вважається захисницею тих, хто опинилися в біді і рятувальників, які йдуть до них на допомогу.

З цікавих фактів можна згадати про те, що пишні вуса у пожежних в старовину були необхідним атрибутом зовнішності. Перед входом в задимлене приміщення пожежники змочували водою свої вуса, розправляли їх і заходили в палаючі будинки. Мокрі вуса забезпечували час для дихання і порятунку постраждалих.

Цитата дня: «Поки ви зайняті пошуком ідеальної людини, ви, ймовірно, пропустите не зовсім досконалу людину, яка могла би зробити вас абсолютно щасливим».

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024