Кількість ліків, що відпускаються безкоштовно, збільшилася

17 Вересня 2018, 11:45
Кількість ліків, що відпускаються безкоштовно, збільшилася 1811
Кількість ліків, що відпускаються безкоштовно, збільшилася

Загальну кількість лікарських засобів за торговими назвами у порівнянні із попередньою редакцією Реєстру збільшили. Про це говорили 13 вересня на міжвідомчій нараді щодо реалізації урядової програми «Доступні ліки» під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка. Пишуть на сайті Волинської ОДА.

Cтаном на 1 вересня 2018 року в програмі «Доступні ліки» беруть участь більше 8 тисяч аптечних закладів.

«Загальна сума відшкодованих коштів аптечним закладам за 8 місяців – понад 600 млн грн. З початку цього року за Програмою лікарями виписано 15,6 млн рецептів, а кількість рецептів, за якими здійснено відшкодування вартості лікарських засобів, складає 12,6 млн (це більше 80% від загальної кількості виписаних рецептів з початку року)», - сказав він.

До речі, з 3 серпня 2018 р. затверджено нову редакцію Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

«Кількість лікарських засобів за торговими назвами, які відпускаються безкоштовно, у новій редакції Реєстру становить 59, що на 12 більше, ніж у попередньому Реєстрі. Загальну кількість лікарських засобів за торговими назвами, включених до нової редакції Реєстру, збільшено у порівнянні із попередньою редакцією Реєстру з 239 до 261», - зазначив Павло Розенко.

Знайти медичний заклад та перевірити наявність лікарського препарату у Камені-Каширському можна на сайті Доступні ліки

Читайте також: 

Де у Камені-Каширському можна придбати «доступні ліки»

Коментарі
17 Вересня 2018, 19:59
Це все п..еж для інвалідів війни на сході ліків не мае
18 Вересня 2018, 19:34
Ті кошти ще серед року кінчаються, бо користуються цим правом, як і колись, люди, наближені до лікарів та аптекарів, наживаються на спекуляціі та зловживаннях. Це як субсидіі та пільги: обман громадян, витягування бюджетних коштів, збагачення обраних в т. ч. депутатів. Дайте людям гідну зарплату, пенсію, щоб можна було оплатити проізд, ліуи, комунальні послуги. Економія населенням коштів на ці витрати аразить всіх. Правда. це і є самим неприйнятним рішенням, бо виграють громадяни, а не еліта, яку і годують всі ці злиденні громадяни. Як казав Райкін, це буде сумно, коли всі будуть рівні, без завмагазин та завбаза / тепер , правда, нші “”цінності“/.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024