Вагітна жінка та троє дітей – у лікарні: детальніше про смертельне отруєння у Боровні

18 Вересня 2018, 18:50
Вагітна жінка та троє дітей – у лікарні: детальніше про смертельне отруєння у Боровні 5846
Вагітна жінка та троє дітей – у лікарні: детальніше про смертельне отруєння у Боровні

Вагітна жінка, її двоє дітей та двоє хлопців із села Рованці потрапили у лікарню після отруєння у селі Боровне Камінь-Каширського району. Один з них, малюк 2016 року народження, помер, інші знаходяться у задовільному стані.

Причину смерті малюка ще не встановлено. Трьох інших діток з цієї родини, найстаршому з яких 4,5 року, госпіталізовано. Трагедія трапилася у селі Боровне. І у дорослих, і у малечі проявлялися симптоми харчового отруєння, - пише газета Волинь-нова.
Як розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Валерій Руцький, тривожний дзвінок із Камінь-Каширської центральної районної лікарні надійшов йому сьогодні о 2-й ночі. 

Терміново на допомогу відрядили з Луцька бригаду, в складі якої були лікар-інфекціоніст, реаніматолог, невролог, але на час приїзду спеціалістів маленький пацієнт уже помер. Завтра, 19 вересня, хлопчикові виповнилося б 2 роки.

Його мама привезла у п'ятницю своїх двох діток з села Рованці Луцького району до бабусі, бо сама при надії, в сім'ї очікували поповнення. У домі, де приймали гостей, також двоє малят і їхня мама теж вагітна. Дорослі не можуть зрозуміти, що могло викликати отруєння, запевняють, що страв з грибів не споживали і дітям не давали. Їли чебуреки домашнього приготування, вермішель, ковбасу, виноград із свого саду, бабуся купила онукам якісь солодощі.

Терміново на допомогу відрядили з Луцька бригаду, в складі якої були лікар-інфекціоніст, реаніматолог, невролог, але на час приїзду спеціалістів маленький пацієнт уже помер. Завтра, 19 вересня, хлопчикові виповнилося б 2 роки.

У понеділок по обіді членів родини почало нудити, з'явився понос. Думали, що пройде. Але стан одного з малюків швидко погіршувався. Увечері викликали бригаду екстреної медичної допомоги. За словами Валерія Руцького, хлопчика доставили у Камінь-Каширську ЦРЛ близько 23-ї години в агонії з судомами. Допомогти йому лікарі вже не змогли. Що спричинило отруєння, медики зараз сказати не можуть, на проведення досліджень потрібен час.


«Госпіталізували й трьох інших діток. Стан їх, як і вагітних жінок, зараз не викликає тривоги. Одного маленького пацієнта, який родом з Рованців, родичі попросили забрати до Луцька в інфекційну лікарню. Інші під наглядом лікарів у Камені-Каширському», - повідомила лікар-ординатор обласної інфекційної лікарні Станіслава Сорочинська, яка була у складі бригади, що виїжджала на місце події.

Життю вагітній жінці та її двом дітям, хлопцям віком 2 та 4 роки, нічого не загрожує. За словами головного лікаря Камінь-Каширської ЦРЛ Людмили Потягайло, діти та мама перебуватимуть у лікарні до покращення стану. 

Ще одну дитину із села Рованці доставили до Волинської обласної інфекційної лікарні. За коментарем Потягайло Інформаційному агентству «ВолиньPost», стан хлопчика не був важким, та дитину перевели, оскільки батьки живуть поблизу Луцька. Наразі про стан хлопчика невідомо.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024