У Стобихівці бунт – батьки блокують школу

20 Вересня 2018, 16:44
Школа у селі Стобихівка 7060
Школа у селі Стобихівка

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району місцеві батьки перекрили вхід до навчального закладу і не пускають сюди нікого. Говорять в ефірі 12 каналу.

Кажуть, заклад перебуває в аварійному стані, тож блокуватимуть його доти, доки влада не почне будувати нову школу, на яку батьки зібрали свої кошти.

«Батьків обманюють ще з 2012 року. Обіцяють кожен рік школу почати будувати і не починають. Місця немає. Батьки грошей зібрали більше, ніж півмільйона. Гроша забрали – батьків обманули. Ну то скільки ж люди будуть терпіти? Люди гроші збирали, позичали, клали на рахунок, бо сказали, що треба співфінансування...», – говорить батько п'ятьох школярів Сергій Сухацький в ефірі каналу.

Через протест батьків діти Стобихівки так і не пішли до школи. Керівництво району завітало до села, аби розібратися у ситуації. Та їм ледве не дісталося від збунтованих жителів. 

Батьки села влаштовують протест уже не вперше. Минулого року вже була подібна ситуація: жителі переконували, що якщо чиновники не підготують документи на будівництво нової школи, діти знову не підуть на уроки. Та все вдалося владнати.

«Але не те що не ходять діти, а ще й не пускають вчителів на роботу. Вчителі змушені ютитися. Спочатку на лавочці біля школи, а зараз ідуть в сільську раду. І там працюють, якісь методичні розробки пишуть. Але викладати, вчити дітей у них можливості немає», – прокоментував ситуацію голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук телефонним зв'язком в ефірі 12 каналу.

Протест батьків триває ще з 2012 року. Саме тоді їм пообіцяли звести нову школу, виготовивши проектно-кошторисну документацію. Однак будівництво не розпочалося і досі.

«Чесно скажу, я б на місці батьків і сам би туди не пустив дитину. Я був у тій школі, я її досконало знаю. Звичайно, підуть вони, нікуди не дінуться, але це не вихід, це не державний підхід», – зазначив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Читайте також: «Я сюди приїхав, щоб школу ми почали будувати» - Олександр Савченко під час візиту у Стобихівку

 

Коментарі
20 Вересня 2018, 20:36
Поки в Ольблє в стані поросячого вереску роблять рибу, тут думають про майбутнє.
21 Вересня 2018, 00:55
ага, наберіть в пошуку "Голова села Осівці- в ударі ч.2" - там взагалі Михалик алкаш "у всій красі" ))
21 Вересня 2018, 01:31
В Стобихівці живуть одні лісокради, захищати державу немає нікого, а от ліс пиляти то вони перші. Соромно за таких чоловіків
21 Вересня 2018, 11:55
А хто з Осівців був в АТО?? Алкаш Михалик всіх "кришував" як Соколов в Черче...
21 Вересня 2018, 12:05
Ну тож він був перший ригінал у районі, так служив, аж очі вилазили. Гірко, мабуть, йому живеться без батейка, злість випирає мізки, тож знаходить розраду в оковитій.
21 Вересня 2018, 12:40
він так само шукав &quot;розраду в оковитій&quot; коли ще був &quot;перший ригінал у районі&quot; і перший заступник голови РДА у Вовка )) <br/>кажуть, що у 2013 році із своїм колегою віталієм Парфелюком так нахерачились , що Михалика ледь відкачали , а парфелюк помер...
21 Вересня 2018, 16:10
Ну так зробіть і їм бунт ,поставте блок-пости з поліцаїв і хай сосуть лапу.
21 Вересня 2018, 22:11
Вони й так сосуть ,але самогон ...
22 Вересня 2018, 14:30
Таке враження, що всі коментарі зроблені районними, а може й обласними чиновниками. І стиль один, і глупість однакова. До чого тут лісокрадійство та інше, що стосується дорослих, за якими мають наглядати автори цих коментарів. Йдеться про долю дітей. Чи з вас не може вийти сталінське правило – дєті врагов народа
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024