21 вересня: події, дати, іменини

21 Вересня 2018, 08:00
3762

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 21 вересня.

Іменини святкують: Марія.

Сьогодні відзначають День Миру, починаючи з 2002 року, коли на Генеральній Асамблеї ООН була прийнята відповідна резолюція про встановлення дати святкування.

В якості емблеми на 21 вересня, Міжнародний день миру, використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.

Зображення виконано за мотивами біблійної легенди про те, що Господь в знак примирення після Великого Потопу надіслав в Ноїв ковчег голубку з гілочкою оливи.

"Міжнародний день миру - дає кожному з нас можливість справою довести свою прихильність до миру, ставши поборником цілей в галузі сталого розвитку", - так сказано в щорічному святковому посланні ООН.

Цитата дня: «У житті, якщо ви нічим не ризикуєте, насправді ви ризикуєте багато чим». 

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024