Негативні наслідки булінгу: про що говорила поліція з першачками

21 Вересня 2018, 14:00
Негативні наслідки булінгу: про що говорила поліція з першачками 4438
Негативні наслідки булінгу: про що говорила поліція з першачками

Під час заходу «Безпечна дорога до школи» працівники Камінь-Каширського відділу поліції провели зустріч із учнями 1-2 класів. Пише Камінь-Каширський відділ поліції у Facebook.

Зустріч організували інспектор з ювенальної превенції Вадим Зубач та дільничний офіцер поліції Іванна Остапук в НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» №1 ім.Євгена Шабліовського. 

Працівники поліції нагадали учням про правила дорожнього руху і безпечної поведінки на вулицях, намагалися розвинути у дітей вміння розрізняти дорожні знаки, розвивати уяву, увагу, спостережливість. Правоохоронці вчили дітей орієнтуватися на вулицях міста, виховували культуру поведінки та закликали бережливо ставитися до власного життя і здоров'я.

Учням також розповіли, що таке булінг. Причини виникнення, негативні наслідки і шляхи подолання його проявів у школі. Вадим Зубач наголосив, що за вчинення булінгу чекає відповідальність.

Адже і справді проблема булінгу у школі наразі постала дуже гостро, це явище системне й комплексне. Тому, окрім лікарів, психіатрів, психологів (які займаються зазвичай уже з тими, хто піддався цькуванню та знущанням з боку своїх однолітків і однокласників), до вивчення й профілактики цього явища повинні, безперечно, долучатись учителі, соціальні педагоги, шкільні психологи.

Але в першу чергу варто звернути увагу на це батькам:

  • пояснити дитині що таке булінг, дізнатися, що вона думає про це і підтримати. Якщо вона не зможе впоратися, йти до школи і розібратися із ситуацією, що склалася
  • коли щось радите — запитуйте, чи зможе дитина так учинити. Якщо відповідь буде — мені незручно, соромно, я так не зможу — шукайте інші варіанти. Головне не присоромлювати — «чому ти не можеш дати відпір?!!»
  • підтримувати дивну рису дитини, над якою насміхаються, зробити це її «фішкою»
  • намагатися підвищити самооцінку дитини і не робити її жертвою в сім'ї.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024